Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Міні-табір з волонтерами Корпусу Миру в Україні



13 березня 2016 року в інформаційно-ресурсному центрі “Вікно в Америку” Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка відбувся англомовний міні-табір, який був зініційований керівником проекту Жирик Л.І. та проведений волонтерами Корпусу Миру в Україні, які зараз проживають і працюють в Івано-Франківській області.

  Келлі Корріген (штат Вірджинія, США)  була керівником і душею табору. Вона працює в м. Надвірна, є соціальним працівником, тому й теми для роботи з підлітками були вибрані відповідно: права людини, самооцінка, тиск з боку підлітків, здорові відносини, лідерство та робота в команді.

   Допомагали їй організовувати тематичні сесії та обговорення в робочих групах волонтери Маріо Валдез (штат Арізона, США) з с. Дзвиняч (Богородчанський р-н) та Бетені Мартінез (штат Айдахо, США), яка викладає англійську мову в школі с. Витвиця (Долинський р-н). Усі вони працюють в Корпусі Миру за програмою "Молодіжний розвиток" (Youth Development).

   Учасниками заходу стали учні старшої школи загальноосвітніх шкіл міста Івано-Франківська №№ 11, 13, 5, студенти 1-2 курсів ІФНТУНГу, Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, студенти Івано-Франківського базового медичного коледжу та Калуського  коледжу культури та мистецтв.

  Мовою спілкування була англійська, тому кожен учасник намагався висловити свою думку щодо різних тематичних питань, обговорити ту чи іншу проблему сучасного суспільства. Волонтери використовували рольові ігри, пісні, наочний матеріал, відео- та аудіозаписи. Також надавалася можливість вільного спілкування один з одним.

   Оскільки 2016 рік проголошений Роком англійської мови в Україні, то це була чудова нагода для усіх учасників міні-табору вдосконалити свої розмовні навички англійської мови, більше довідатися про права людини. А ще це був  стратегічний крок до євроінтеграції та підвищення загального рівня освіченості української молоді.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка