Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Можливості бібліотеки у вивченні англійської мови для держслужбовців



3 березня 2016 року відбувся захід – мультимедійна презентація “Можливості самостійного вивчення англійської мови з використанням ресурсів Інтернету та бібліотек області”, яку було організовано і проведено Жирик Л.І., заступником директора Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка.

  Захід проходив в Івано-Франківському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.
  Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні». Глава держави прийняв таке рішення, як зазначається в Указі, «враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку».
  Згідно з Указом, має бути проведене оцінювання рівня володіння державними службовцями англійською мовою та організовані мовні курси для її вивчення. Вивчення англійської мови має бути включене до програм підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.
  Саме тому держслужбовцям були представлені безкоштовні Інтернет-ресурси для самостійного вивчення англійської мови, матеріали для визначення рівня володіння мовою згідно  із Загальноєвропейськими Рекомендаціями з мовної освіти.
  Також учасникам заходу були представлені можливості обласної книгозбірні: діяльність інформаційно-ресурсного центру "Вікно в Америку", клуб розмовної англійської мови, клуб з перегляду фільмів мовою оригіналу, книги, словники, посібники з граматики англійської мови та багато іншого.
  Для мешканців Долинського району були надані координати Долинської центральної районної бібліотеки, де волонтери Корпусу Миру в Україні проводять для держслужбовців курси англійської мови.

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка