Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Бібліотека – на допомогу школі Бібліотека підтримує 2016 рік англійської мови в Україні!



23 лютого 2016 року Івано-Франківську ОУНБ ім. І.Франка в рамках проектів «Вікно в Америку» та «Бібліотека-партнер Goethe-Institut в Україні: Мова. Культура, Німеччина» відвідали вчителі іноземних мов, а саме англійської, німецької, французької та польської Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №11 з поглибленим вивченням англійської мови.

Керівник бібліотечних проектів Жирик Л. І. представила діяльність проектів та їх можливості для навчання іноземних мов учнів загальноосвітніх шкіл.

Захід був поділений на чотири інформаційні секції: англійська, німецька, французька та польська.

Для вчителів англійської мови були представлені ресурси інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку». Це - книги, фільми, ігри англійською мовою (Banana Grams, Apples to Apples Junior, Scrabble UpWords, GEO Puzzles), які можуть використовуватиcя вчителями при проведенні уроків, позакласних заходів, факультативних занять. Також корисним та цікавим ресурсом є англомовна база даних eLibraryUSA, яку бібліотека безкоштовно надає в користування за сприяння Посольства США в Україні. Так, при проведенні країнознавчих уроків є чудова можливість використання матеріалів з баз даних American English, BookFlix, National Geographic Kids, U.S.History In Context та багатьох інших.

Для вчителів німецької мови була підготовлена викладка методичних посібників для викладання німецької як іноземної, періодичне видання «Vitamin De», ігри, які допомагають краще пізнати Німеччину та поповнити свій словниковий запас. Також цікавим ресурсом для вчителів була скриня казок - книжок братів Грімм та інших видань німецькою мовою, ляльок для театралізованих дійств.

Цікавою була виставка літератури французькою мовою - це методичні посібники для вивчення французької, подаровані бібліотеці носієм мови - французом Сержем Рено, який проживає і працює в нашому регіоні і який допомагає проводити клуб розмовної французької мови щонеділі о 13.30.

В школі №11 факультативно вивчається польська мова. Сучасні видання для вивчення польської подаровані бібліотеці воєводською публічною бібліотекою ім. Е.Смолки, м. Ополє, Польща. Це і підручники, і країнознавчі видання, а також журнал «Młody polak».

Як результат проведеного заходу, в березні вчителі школи планують провести тематичні уроки на базі ОУНБ ім. І.Франка з використанням бібліотечних ресурсів та для ознайомлення учнів з сучасною бібліотечною установою.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка