Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Земля Еміратів



11 лютого 2016 року в інформаційно-ресурсному центрі „Вікно в Америку” Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка відбулася презентація волонтера клубу розмовної англійської мови Маркіяна Тхіра.

Темою мультимедійної презентації були  Об'єднані Арабські Емірати. Надзвичайним сюрпризом для відвідувачів став гість заходу - Мохаммед, араб, який живе в нашому місті  і навчається в Івано-Франківському медичному університеті. Ведучі були зодягнені в традиційний арабський одяг, що додавало колориту та створювало відповідну атмосферу в залі.

Маркіян Тхір впродовж певного часу жив і працював в місті Аль Айн, емірат Абу Дабі. Він викладав англійську мову в приватній американській школі міста, тому розповів багато цікавого про систему освіти в ОАЕ. Також учасники заходу дізналися багато нового про історію, культуру, релігію, традиції та звичаї арабського населення, їхні національні свята, кухню, спорт та багато чого іншого.

Презентація проходила у формі живої дискусії - відвідувачі задавали запитання, дискутували, захоплювалися чи дивувалися, адже культура цього народу для нас, слов'ян, є досить незвичною і невідомою. Тому інформація з перших вуст від Мохаммеда була доповненням до презентації Маркіяна.

Зверну увагу, що спілкування проходило англійською мовою, тому це була також чудова нагода для присутніх вдосконалити свої розмовні навички та вміння, зокрема, у рамках 2016 року англійської мови в Україні.

Наприкінці заходу всіх очікував ще один сюрприз - частування від організаторів: арабська кава та печиво. Вразив надзвичайний (хоча специфічний) аромат та смак кави. Тим, кому сподобалася кава, намагалися довідатися рецепт від Мохаммеда, але відповідь була, що це - таємниця.

Товариську атмосферу заходу прикрасив арабський танець, який організував Мохаммед і повів бажаючих до танку під народну арабську музику.

Такими є наші щочетвергові засідання клубу розмовної англійської мови. Тож запрошуємо всіх, хто прагне вдосконалити свої знання англійської мови, до бібліотеки за адресою: вул. Незалежності,46 , інформаційно-ресурсний центр "Вікно в Америку", четвер о 16 год.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка