Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Електронні ресурси в бібліотеці



25 січня в інформаційно-ресурсному центрі “Вікно в Америку” Івано-Франківської ОУНБ ім.І.Франка відбувся захід “Електронні ресурси в бібліотеці як інноваційна послуга для користувачів”. Учасниками заходу були бібліотечні фахівці шкільних бібліотек Івано-Франківської області.

   Заступник директора Жирик Л.І. ознайомила бібліотекарів з такими електронними ресурсами, як електронні читанки, планшетні комп'ютери, електронні бази даних, електронні бібліотеки України та найбільші світові електронні бібліотеки. Вона пояснила, що таке електронна книга, розглянула правила, процедури та технологічні аспекти роботи з електронними книгами в бібліотеці. Також було висвітлено зарубіжний досвід і практика роботи з цими носіями в книгозбірнях США, Великобританії, Швеції, Китаю.

    На сьогоднішній день у нашому центрі є 5 електронних читанок з наповненим контентом та 4 iPads, що були передані бібліотеці Посольством США в Україні. Дані електронні пристрої використовуються читачами в читальному залі, при проведенні заходів в рамках діяльності проекту "Вікно в Америку". Так, щочетверга тут проходять засідання клубу розмовної англійської мови, де обговорюються різні питання культури, історії та мистецтва в Україні та США. Проводяться публічні читання англійською мовою, використовуючи при цьому твори з електронних читанок, особливо аудіокниги.

    Нещодавно директор бібліотеки Goethe-Institut в Україні Сюзанне Тайхманн подарувала бібліотеці електронну читанку PocketBook з наповненим контентом німецькою, англійською, французькою, італійською та іншими мовами.

   Бібліотекарів було ознайомлено з проектною діяльністю бібліотеки, завдяки якій бібліотека сьогодні має можливість отримання сучасних книг різними мовами, сучасної техніки, меблів, рекламної продукції.

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка