Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Історія України — англійською мовою. Наша бібліотека підтримує Рік англійської мови в Україні!



2016 рік – рік англійської мови в Україні. Івано-Франківська ОУНБ ім. І.Франка підтримує та сприяє вивченню англійської мови, надаючи користувачам наявні ресурси, організовуючи програми, презентації. Активну роль в цьому напрямку діяльності відіграє інформаційно-ресурсний центр “Вікно в Америку”, в якому кожного четверга проходять тематичні засідання Клубу розмовної англійської мови. Чергове засідання Клубу було присвячене Дню Соборності.

  22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до підписання Акту об'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.  Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є результатом складного і довготривалого процесу її формування.
  І саме цій темі було приурочене засідання, де відвідувачі мали змогу обговорити різні питання історії України англійською мовою. Ми згадали історичні події 22 січня 1919 року, а також відзначення 71-ої річниці підписання Акту злуки, коли в 1990 році понад 300 000 українців створили людський ланцюг від Львова до Києва довжиною в 482 км і саме в цей час вперше було піднято синьо-жовтий прапор незалежної України.
  Під час спілкування учасники засідання проводили паралелі з історичними подіями в різних країнах світу, які боролися за єдність і незалежність своєї держави. Це й Сполучені Штати Америки, й європейські країни.
   Також ми розглядали питання висвітлення цих подій в друкованих виданнях різних часів. Але особливої уваги та зацікавлення викликали книги американського історика Тімоті Снайдера "Перетворення націй. Польща, Україна, Литва, Білорусь" та "Українська історія, російська політика, європейське майбутнє", які описують події 22 січня 1919 р. Також у фондах бібліотеки є цікаве видання американсько-канадського історика Поля-Роберта Магочія "Україна: історичний атлас" (англійською мовою), а також ми познайомили учасників з англомовним виданням (електронна версія) цього автора "Коріння українського націоналізму" (The Roots of Ukrainian Nationalism).

   Запрошуємо усіх бажаючих на засідання клубу розмовної англійської мови кожного четверга о 16 год за адресою: вул. Незалежності, 46!

 

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка