Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Бібліотечні працівники Івано-Франківщини відвідали Опольське воєводство



Згідно підписаної угоди про співпрацю з Опольською воєводською бібліотекою (Польща) делегація бібліотечних працівників Івано-Франківської області в складі: Л. Бабій - директор ОУНБ ім. І. Франка, О. Люба - завідуюча центру електронних засобів інформації, Л. Жирик - завідуюча відділу літератури іноземними мовами, М. Качорак - головний бібліотекар, М. Краховська - директор Богородчанської ЦБС відвідала польських колег.

Під час візиту бібліотечні працівники відвідали Опольську публічну бібліотеку ім. Е. Смолкі, де ознайомилися з діяльністю таких відділів: інформаційно-бібліографічного, обробки та комплектування літератури,  новітніх технологій, літератури іноземними мовами. Також відвідали відділ рідкісних видань, який знаходиться в старовинному замку 16 ст. в м. Рогово, де знаходиться 3 тис. стародруків, 4 інкунабули, 500 карт, 2 тис. графічних робіт, стародавні печатки та монастирські стародруки. Минулого року державою було виділено 600 тис. злотих для оцифрування 27 рідкісних видань. В бібліотеці діють виставкові зали.

2 червня в чотирьох виставкових залах головного корпусу воєводської бібліотеки було урочисто відкрито етнографічну виставку «Край Черемоша й Прута», яка висвітлює розвиток культури Західного регіону України: архітектуру, побут, декоративно-прикладне мистецтво (вишивку, різьбу по дереву, писанкарство, вироби з сиру). На презентації виставки були присутні представники місцевої влади та української діаспори  м. Ополє, бібліотекарі та читачі бібліотеки. Відкрили експозицію директор Опольської бібліотеки пан Тадеуш Хробак та директор Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка Людмила Бабій. Виставка діятиме до 25 червня.

Гості з Прикарпаття ознайомилися з роботою Опольської міської бібліотеки ім. Івана Павла II, яка почала діяти в 2010 році. У сучасній будівлі зі скла та металу розташувалися затишний читальний зал, абонемент, відділ для дітей, медіатека, відбуваються вуличні та нічні читання в бібліотеці.

У м. Ченстохові делегація відвідала центральну міську бібліотеку, бібліотеку старовинних та рідкісних видань чоловічого монастиря паулінів,  музеї.

Під час поїздки бібліотечні працівники з Івано-Франківщини побували також в старовинному замку в м. Бжегу та парку-музеї динозаврів, де ведуться розкопки та було віднайдено рештки доісторичних тварин.

Колеги з Ополє передали читачам обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка 138 нових книги різної тематики польською мовою.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка