Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ЗУСТРІЧ ІЗ ПРИКАРПАТСЬКИМИ ПОЕТАМИ У МАЛЬОВНИЧІЙ ТЛУМАЧЧИНІ



20 березня 2023 року, напередодні Всесвітнього дня поезії, в затишній залі Тлумацької публічної бібліотеки відбулася творча зустріч з прикарпатськими митцями слова – Євгеном Бараном, Ярославом Ткачівським та Іваном Гавриловичем, в контексті якої йшлося про поетичний талант працівниці Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, молодої бібліотекарки, уродженки Тлумаччини Ірини Фотуйми.

Доволі символічно, що у такий день своїми поетичними рядками ділилися заступник голови Національної спілки письменників України, поет, прозаїк і громадський діяч Ярослав Ткачівський, поет і журналіст Іван Гаврилович. Висловив свою професійну думку щодо поетичного різнобарв'я Прикарпаття і прочитав кілька авторських рефлексій голова Товариства письменників і журналістів ім. Івана Франка, відомий літературний критик і есеїст Євген Баран.

Особливо приємно, що у поважному товаристві ділилася своїми ліричними строфами і працівниця ІФОУНБ ім. І. Франка Ірина Фотуйма, яка родом з Тлумацького району (с. Будзин). Підтримати молоду авторку у її несміливих творчих починаннях приїхали не тільки колеги по перу, а й колеги по роботі.

Охарактеризувала професійний аспект діяльності Ірини Фотуйми, окресливши ключові грані її роботи у сфері бібліотечного процесу, директорка Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, заслужена працівниця культури України Людмила Бабій. Вона висвітлила основні форми роботи, над якими активно працює головна книгозбірня краю, а це всеукраїнські онлайн-акції, флешмоби, конкурси фотографій, соціальна робота, спрямована на промоцію української книги у соцмережах, культурно-масова діяльність, пов'язана з презентаціями книжок тощо, і в яких безпосередньо бере участь Ірина Фотуйма.

Теплими словами підтримали молоду поетку відомий письменник і журналіст Михайло Батіг та староста с. Будзин Олешанської сільської територіальної громади Наталя Фотуйма.

Міський голова Тлумача Ігор Петрук привітав усіх присутніх з прийдешнім Всесвітнім днем поезії, означивши її вагоме місце для функціонування культурного суспільства.

На творчу зустріч завітали начальник відділу освіти, культури молоді та спорту Володимир Пеник та завідувачка відділу краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної наукової універсальної бібліотеки ім. І. Франка Світлана Джоголик.

Особливої душевності та щемливості надали музичні номери та читання поетичних рядків учасниками творчого заходу.

Щиро дякуємо колегам-бібліотекарям за теплу і затишну атмосферу, а усім присутнім за магію сприйняття та осмислення.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка