Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Знайомство майбутніх істориків з краєзнавчим топографічним каталогом



16 березня 2023 р. в рамках співпраці відділу краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка та доцента кафедри історії України, доброго друга та партнера бібліотеки Андрія Королька відбувся практично-методичний семінар «Краєзнавчий топографічний каталог» – унікальна джерельна база обласної книгозбірні для студентів спеціальності «Середня освіта. Історія» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Цього дня до бібліотеки завітали майбутні історики, щоб ознайомитися із родзинкою краєзнавчого відділу - топографічним каталогом, який є безцінною джерельною базою з історії населених пунктів нашої області.

Завідувачка відділу Світлана Джоголик ознайомила присутніх із особливостями роботи з каталогом, правильністю опису та можливостями сьогодення - пошуком літератури в електронному каталозі. Кожен студент отримав каталожний ящик, що вміщував джерела з історії його малої батьківщини. Багато хто був подивований, що попри відсутність окремої книги про рідне село, є стільки доступної і систематизованої у бібліотеці інформації з альманахів, збірників, газетно-журнальних джерел.

Викладач історії Андрій Королько дав завдання кожному студенту: здійснити бібліографічний опис 100 джерел з історії своєї малої батьківщини та анотаційно описати 30-40 із них на вибір. Молоді люди оформили читацькі квитки, адже, щоб виконати поставлені завдання якісно, їм потрібно неодноразово відвідати книгозбірню.

Окрім цього студенти мали унікальну можливість ознайомитися з експонованою в літературно-мистецькій світлиці бібліотеки колекцію раритетних «Кобзарів», портретів Тараса Шевченка, листівок, значків, пам'ятних речей Шевченкіани громадського діяча Романа Ткача та почути багато цікавих фактів від головної бібліотекарки відділу літератури з питань мистецтва Руслани Шостак, яка детально розповіла відвідувачам про презентовану виставку.

Бібліотечні фахівці висловлюють щиру подяку шановному наставнику майбутніх істориків - доценту кафедри історії України і методики викладання історії Андрію Корольку за організацію чергової зустрічі в бібліотеці та прищеплення любові до книги.

Світлини

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка