Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Подяка Олегу Проціву за надані бібліотеці електронні версії власних досліджень



Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка днями отримала приємний подарунок від науковця та відомого мисливствознавця, члена Національної спілки краєзнавців України Олега Проціва – електронні версії 18 монографій автора, його численні статті та унікальні, ще не опубліковані роботи.

Приємно, що в умовах воєнного стану бібліотека пошанована і продовжує отримувати подарунки від багаторічних друзів та партнерів, адже саме книги є найбільшою зброєю для бібліотек і бібліотекарів.

На думку науковця, Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка відкрита для краєзнавців, які передають власні інтелектуальні напрацювання не лише в паперовому, але й в цифровому вигляді. Це підвищує шанси на збереження праці й доступу інших користувачів для розвитку подальших досліджень.

Сьогодні для читача зручною і потрібною, окрім паперової, є ще й електронна версія будь-якого видання, яка дає можливість почерпнути необхідну інформацію не виходячи з дому.

Тож колектив обласної книгозбірні щиро вдячний краєзнавцю та науковцю з питань історії ведення мисливського господарства, полювання та рибальства у Галичині Олегу Проціву за електронні документи результатів його інтелектуальної роботи, які вже є доступними для читачів на сайті Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка за посиланням: https://drive.google.com/folderview?id=1bgI7hGXjGE6sBYnNz0h7bw56VZPU-9FH

Переважна більшість наукових досліджень пов'язана з Станиславівщиною як складовою Галичини. Це, зокрема, монографії про історію мисливства та рибальства у Станиславівському та Долинському повітах, дослідження по кожному повіту Станиславівщини. Окремі статті науковця присвячені селам Микуличин, Рафайлова, Гринява; висвітлюють діяльність Краківського товариства охорони тварин, Малопольського мисливського товариства, Міського мисливського товариства у Львові, Львівського мисливського товариства ім. Святого Губерта, Станиславівського мисливського товариства «Ватра», Галицького мисливського товариства, Товмацького, Снятинського, Коломийського осередків Галицького мисливського товариства, Луцького осередку Польської спілки мисливських товариств.

Освіта Олега Проціва як ветеринарного лікаря не могла не позначитися й на дослідженні ветеринарних аспектів організації мисливського та рибальського господарства. Цьому питанню присвячені праці з історіографії ветеринарної справи, висвітлення ветеринарних питань у державному регулюванні мисливства та рибальства у Галичині, при торгівлі мисливською та рибальською продукцією, огляду ветеринарних препаратів для лікування собак.

Отож, запрошуємо до Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка всіх, хто цікавиться тематикою організації мисливства, рибальства і полювання, яка найкраще на Прикарпатті досліджена науковцем Олегом Процівим! А для зручності ознайомлення пропонуємо скористатися електронною версією досліджень автора на нашому сайті lib.if.ua у розділі «Електронні видання, подаровані читачами».

 

 

 

 

 

 

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка