Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

"Скарби шведських архівів" – читачам обласної бібліотеки



23 січня 2023 року книжкові фонди Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнило унікальне видання – книга документів з історії України "Скарби шведських архівів" (упорядниця Марина Траттнер), підготовлене в рамках проєкту регіонального розвитку "Музей української книги", що реалізується Одеською ОУНБ ім. М. Грушевського та Департаментом культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської ОДА. Презентовану книжку, за дорученням п. Марини Траттнер, передала у фонди нашої книгозбірні п. Ніна Рибчинська.

У виданні "Скарби шведських архівів" надається короткий огляд різних розділів шведських архівів, в яких зберігаються документи, пов'язані з українською історією. Уперше до наукового обігу запроваджується низка джерел, що стосується історії України 16-18 століть. Особливе місце з-посеред документів належить до історії шведсько-українських відносин періоду гетьманства Івана Мазепи та Пилипа Орлика. Видання містить передруки малознаних документів та аналіз картографічних джерел.

Дирекція ІФОУНБ ім. Івана Франка висловлює щиру подяку п. Марині Траттнер та її шведським друзям за подароване цінне видання. Сподіваємось, що дана книга зацікавить істориків, краєзнавців, викладачів та студентів.

Ознайомитись з

виданням Ви зможете за адресою:

 

         вул. Чорновола, 22,

         відділ загального читального залу (3 поверх).

         Чекаємо на зустріч з Вами.

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка