Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Поетичний вернісаж Богдана Середюка в обласній бібліотеці



24 листопада 2022 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася творча зустріч із заслуженим раціоналізатором України, поетом Богданом Середюком, яка проходила в рамках святкування 20-річчя створення Інтелектуального клубу творчих особистостей «Галицькі кмітливці».

Зустріч відкрила директор головної книгозбірні області Людмила Бабій, яка відзначила, що «сьогоднішнє засідання Клубу має дещо інший формат, адже присвячене поетичній творчості Богдана Середюка та 20-річчю спільного творчого проєкту ІФОУНБ ім. І.Франка, обласних організацій ТВР і СНІО України ІКТО «Галицькі кмітливці».

Звертаюся до Вашого виваженого благородного і розумного слова, Богдане Івановичу, що струменить теплом душі і серця, є мірилом прожитих років: посвята людині, уклін праці і любові до України. Щедре і багате коло тих, хто біля Вас, тому що світиться Ваше серце, бо Ви - винахідник у собі іскри Божої і таланту...»

Присутні мали нагоду ознайомитися із трьома довідковими виданнями «Інтелект-клуб: роки діяльності», підготовлених бібліотекою.

Під час заходу Богдан Іванович презентував XIII щорічний каталог найвагоміших винаходів, корисних моделей, промислових зразків і раціоналізаторських пропозицій галицьких кмітливців «Інтелектуальний продукт вчених, винахідників і раціоналізаторів Прикарпаття». На переконання автора, досягнення науковців спрямовуються в першу чергу на прискорення перемоги України над ворогом. Також мова йшла й про нову поетичну збірку «А що там далі...», яка висвітлює сучасні реалії.

Про досягнення Б.Середюка говорили заступник директора-начальник управління Офісу децентралізації департаменту економічного розвитку промисловості і інфраструктури ОДА Володимир Попович, доктор хімічних наук ПНУ ім. В.Стефаника Іван Миронюк, професор ІФНМУ Василь Попович, професор ІФНТУНГ Віктор Петренко, президент обласної громадської організації СНІО Лідія Шляхтич, письменник та краєзнавець Василь Бабій. З привітальними словами виступили патріархи Клубу, найповажніші його члени - Микола Кардащук та Василь Гречаник.

Особливий наголос на поетичній майстерності Б.Середюка зробив літературний критик Євген Баран, назвавши його «особистістю лагідно-українською та лагідно-доброю». Він зазначив, що перша збірка поезії вийшла понад 20 років тому, багато віршів присвячені рідному селу Саджава Богородчанського району, окремі з них покладені на музику.

На цю зустріч завітав народний аматорський вокальний ансамбль «Горлиця», який виконав декілька пісень авторства Б.Середюка. Його поезію декламувала студентка ПНУ ім. В.Стефаника Христина Цюпа.

Наприкінці зустрічі Богдан Іванович вручив посвідчення і значок «Галицький кмітливець» модератору заходу, голові Товариства письменників і журналістів, заслуженому працівнику культури Євгену Барану.

Директор Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка Людмила Бабій подякувала усій науково-технічній еліті за багаторічну співпрацю, підтримку і побажала всім нам найскорішої перемоги.

Світлини

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка