Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Майбутні історики ПНУ ім. Василя Стефаника відвідали обласну книгозбірню краю



22 листопада 2022 р. в рамках співпраці відділу краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка та доцента кафедри історії України, доброго друга та партнера бібліотеки Андрія Королька відбулася пізнавальна екскурсія до найбільшої бібліотеки краю студентів спеціальності «Середня освіта» (Історія) Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Якісний навчальний процес неможливий без книжкових і періодичних видань: підручників, наукових та довідкових джерел, журналів, газет. Бібліотека - найважливіше і найповніше джерело інформації для викладачів та студентів, тому тісна співпраця з закладами вищої освіти міста є важливою і необхідною ланкою роботи обласної книгозбірні.

Тож щира подяка шановним наставникам майбутніх істориків - доценту кафедри історії України і методики викладання історії Андрію Корольку та старшому викладачу цієї ж кафедри Богдану Пасці за організацію чергової пізнавальної екскурсії до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, яка завжди радо приймає нових читачів. А цього дня 10 студентів-першокурсників опісля ознайомлення із роботою структурних підрозділів виявили бажання оформити читацькі квитки, адже були вражені наповненням бібліотечних фондів, діючими книжковими виставками, культурно-просвітницькими заходами, які проходять в книгозбірні.

А розпочалася екскурсія із ознайомлення молодих людей з правилами запису до бібліотеки та користування її послугами. Далі студенти відвідали довідково-бібліографічний відділ, аби освоїти особливості роботи з каталогом та можливості сьогодення - пошук і підбір літератури в електронному каталозі.

Для повного орієнтування книжкового наповнення спеціалізованих обслуговуючих відділів студенти завітали у відділи абонементу та читального залу, літератури з питань мистецтва та економіко-виробничої літератури, а також у відділ краєзнавчої літератури.

Саме в останньому головна бібліотекарка Світлана Джоголик ознайомила студентів із діяльністю, книгами та періодикою, які утворюють його фонди, зокрема: авторським фондом академіка Володимира Грабовецького, діаспорними виданнями, бібліографічними покажчиками, книгами, присвяченими історії населених пунктів області, музейній справі Прикарпаття, пам'яткам краю та власними бібліографічними покажчиками.

Студенти отримали інформацію про структуру краєзнавчого довідково-бібліографічного апарату, вчилися самостійно працювати з топографічною картотекою зведеного краєзнавчого каталогу, яка є джерелом відомостей про населені пункти Івано-Франківської області.

Мета роботи бібліотеки - навчити студентів любити книгу, прищепити навички бібліотечно-бібліографічних знань, виробити вміння користуватися інформацією для задоволення освітніх послуг. І цього дня ми зробили все можливе, аби зацікавити відвідувачів і розкрити все книжкове багатство, яким наповнені фонди головної книгозбірні області.

Світлини

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка