Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Служіння праву – служіння справедливості



Під такою назвою у відділі загального читального залу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка з 07 жовтня 2022 року діє книжково-ілюстративна виставка-подія, приурочена до Дня юриста, який Україна щорічно відзначає 8 жовтня.

День юриста об'єднує юристів різних сфер діяльності, які стоять на захисті прав і свобод українців. Для українського суспільства професія юриста дуже важлива. Усі, хто обрав для себе цей фах, мають найперше глибоко усвідомити відповідальність, яку несуть по життю. За кожне звернення громадян, за кожну букву Закону. Юрист - це найперше захисник конституційних прав та свобод громадян. Від його рішення багато в чому залежить не лише доля конкретної людини, але й верховенство права у суспільстві.

Фахівці правознавці, досконально знайомі з юридичними науками, чинним законодавством і маючи практичну діяльністю в області права, завжди були затребувані в цивілізованому суспільстві. Щоденно стикаючись з найрізноманітнішими проблемами, юристи і правознавці твердо стоять на позиціях підвищення правової культури українських громадян. Забезпечення правових гарантій на практиці вимагає немало зусиль і ерудиції, гарної професійної кваліфікації та досвіду юридичної роботи.

Саме про це розповідають матеріали книжково-ілюстративної виставки-події «Служіння праву - служіння справедливості». Серед книг з фондів нашої бібліотеки, які представлені на експозиції, зацікавлений читач знайде такі видання: багатотомний збірник «Закони України», «Юридична енциклопедія», «Юридичний довідник для населення: ваш консультант на всі випадки життя», М. Курочка, П. Каркач «Прокурорський нагляд в Україні», Є. Черноног «Державна служба. Історія, теорія і практика» та інші.

Експозицію доповнюють статті відомих фахівців в галузі юриспруденції, надруковані в таких періодичних виданнях як «Адвокат», «Бюлетень законодавства і юридичної практики», «Вісник Національної академії правових наук України» «Держава і право», «Часопис Київського університету права», «Право України», «Юридична Україна» та інших.

         Тож щиро запрошуємо Вас до цікавого та змістовного перегляду.

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка