Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ФІЛОСОФСЬКА ЗБІРКА «СУВ’ЯЗЬ» ВІД РОМАНА ЛУЧИЦЬКОГО



28 вересня 2022 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація поетичної збірки «Сув’язь» Романа Лучицького – прикарпатського поета, філософа, фізика, одного із організаторів та керівників Народного Руху України та громадсько-політичного діяча.

Згадана книжка акцентує свою увагу на необхідності пізнання Всесвіту як неподільної цілісності, а також пропагує ідею занурення в глибини свідомості, наголошуючи, що це основний шлях до усвідомлення та розуміння людського буття. Поезія, яка входить до цієї збірки, - це намагання зберегти той світ, який наповнював автора у дитинстві та який не полишає його і сьогодні.

Модератор творчого заходу - український вчений, доктор технічних наук, професор Василь Мойсишин.

Привітав автора із виходом у світ такої символічної книжки голова Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка, літературний критик і есеїст Євген Баран, який в контексті літературного дійства вручив авторові диплом лавреата обласної літературної премії імені І. Козаченка.

Підтримати поета прийшли прихильники його творчості, друзі, колеги по перу. Зокрема, слова привітань виголосили відомий прикарпатський поет, освітянин, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук, письменник і гуморист Василь Бабій, краєзнавець, головний редактор літературно-краєзнавчого і мистецького альманаху «Ямгорів» Володимир Никифорук, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри математичного і функціонального аналізу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, активіст товариства «Народний рух», громадський діяч Володимир Ковальчук, книговидавець, директор франківського видавництва «Лілея-НВ» Василь Іваночко, блогер Сергій Трофімов (Заграбальний) та інші.

Особливої атмосфери надало виконання патріотичних пісень талановитим покутським колективом - родиною Кучмеїв.

На завершення творчого дійства директорка обласної бібліотеки Людмила Бабій побажала презентантові натхнення та невтомності, а також наголосила, що кожна нова книга, яка виходить в світ у такі буремні часи, наближає нас до омріяної перемоги.

Світлини

Оновлено 18-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка