Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Патріотична поезія від Валентини Ґрещук



20 вересня 2022 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація дебютної поетичної збірки «Ми зустрінемось там, де не буде війни…» мовознавиці, кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри загального та германського мовознавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентини Ґрещук.

Пропонована збірка патріотичної лірики фіксує та у хронологічному порядку передає усі почуття та емоції, які відчувала авторка від початку повномасштабної війни росії проти України. Зі всього поетичного різнобарв'я постає індивідуальність авторки, яка характеризується чіткою громадянською і україноствердною позицією, яскраво вираженою емоційною палітрою, щирими та непідробними почуттями любові до рідного краю та його людей.

Творчий вечір тонко перегукувався із ностальгійно-трепетними мотивами поезії Валентини Ґрещук. Особливої та щемливої атмосфери надали майстерні читання віршів (які звучали під акомпанемент) із презентованої збірки студентками філологічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Приємною несподіванкою для всіх стала зустріч із воїном Романом Черваком, який нещодавно повернувся з поля бою. Чоловік поділився своїми емоціями і був до сліз зворушений поезією, яку авторка присвятила йому особисто.

На завершення директорка обласної бібліотеки Людмила Бабій подякувала презентантці за чудовий вечір і за глибоку поезію, яка є такою важливою та значимою у вирі нашого протистояння із російськими загарбниками.

Усі охочі мали можливість придбати книгу авторки і поспілкуватися з нею особисто.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка