Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь ІФОУНБ ім. І.Франка в онлайн-конференції «Інноваційний форум. Винахідники і науковці: разом до перемоги» (м.Харків)



20 вересня 2022 року Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка взяла участь в онлайн-конференції «Інноваційний форум. Винахідники і науковці: разом до перемоги», присвячена Дню винахідника і раціоналізатора України. Організатори – Міністерство культури та інформаційної політики України, Департамент науки і освіти Харківської ОДА, Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Короленка, Харківська обласна рада Товариства винахідників і раціоналізаторів та Харківське обласне відділення УБА.

Інноваційний онлайн-форум ставив за мету консолідувати досягнення винахідників для швидкого відновлення економічного розвитку нашої держави, задля перемоги. Але, не зважаючи на наявні досягнення у сфері інтелектуальної власності, учасники конференції відзначали, що Україна  продовжує стикатися з проблемами у галузі винахідництва, процес технічного і технологічного розвитку країни продовжує сповільнюватися.

Доповідачами заходу від Івано-Франківщини були:

Середюк Богдан Іванович - голова обласної організації ТВР України, заслужений раціоналізатор України, який зазначив, що багато творчих особистостей нашого краю долучилися до створення інноваційних розробок для покращення життєзабезпечення наших захисників в умовах війни;

Бабій Людмила Василівна - директор ІФОУНБ ім. І. Франка, заслужений працівник культури України презентувала учасникам онлайн-зустрічі довідкове видання «Інтелект-клуб: роки діяльності. Вип.3», підготовлене фахівцями книгозбірні з нагоди 20-ої річниці заснування Інтелектуального клубу творчих особистостей «Галицькі кмітливці».

 «2022 рік - ювілейний для Інтелектуального клубу творчих особистостей «Галицькі кмітливці» - 20 літ з дня заснування.

Це була пора досвіду, підтримки, визнання, спільного успіху... Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка стала для відомих учених, молодих пошуковців, підприємців платформою, місцем презентацій їхніх наукових досягнень та творчих проєктів, цікавих зустрічей у колі однодумців. Тут вони ділилися своїми здобутками, задумами, інноваційними розробками, вирішували важливі питання...», - зазначила вона;

Селянкіна Галина Володимирівна - головний бібліотекар відділу економіко-виробничої літератури ІФОУНБ ім. І. Франка розповіла про випуск біобібліографічного покажчика «Подвижник українського винахідництва», присвяченого ювілею Богдана Середюка.

На конференції прозвучало чимало виступів, в яких висвітлювалися питання сучасного стану винахідництва в умовах воєнного стану. На обговоренні доповідей завідувачка відділу науково-інформаційного забезпечення ХДНБ ім. В. Короленка Прохорова В.Г. подякувала івано-франківським колегам за цікаві виступи і змістовну працю в умовах військових дій.

На завершення онлайн-конференції «Інноваційний форум. Винахідники і науковці: разом до перемоги» заступник Голови Товариства винахідників і раціоналізаторів України Пижова Л.Б. висловила вдячність усім учасникам форуму за роботу, представлення корисних інформацій  і висловила надію на перемогу та відбудову нашої України.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка