Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Осінні бриндуші від Ганни Данилюк



19 вересня 2022 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація ліричної збірки «Осінні бриндуші» відомої громадської діячки, заслуженої журналістки України, поетки Ганни Данилюк.

Ганна Данилюк поділилася з присутніми своїми почуттями та емоціями, які відчувала у процесі роботи над збіркою, читала поезії, які були присвячені не лише осінній порі, а й трепетним почуттям любові, вдячності та щирості до людей, які завжди йдуть пліч-о-пліч з авторкою і підтримують її в усіх починаннях. Вона здивувала усіх прозовими спробами, що розміщені у другій частині книжки «Осінні бриндуші». Ці невеличкі есеїстичні фрагменти - несмілива проба авторки спробувати себе у новому жанрі та поекспериментувати із літературною формою. Як колишній керівник обласного відділу пошуково-видавничого агентства «Книга Пам'яті України» представила гостям заходу видавничий набуток своєї команди - серію книг пам'яті уродженців Івано-Франківщини, які загинули внаслідок війн, голодоморів, інших катаклізмів ХХ і ХХІ століть, що експонувалися на бібліотечній книжковій виставці. 

Гармонійним та вдалим доповненням до творчого заходу стали мелодійні композиції поета-пісняра Володимира Наконечного, виконані на слова поетеси.

Підтримати письменницю на шляху її літературного становлення прийшли відомі громадські діячі, письменники, журналісти, науковці, рідні і друзі. Зокрема, Голова товариства письменників і журналістів імені Івана Франка, літературний критик Євген Баран,  поет і журналіст Іван Гаврилович, письменник і гуморист Василь Бабій, краєзнавець та громадський діяч Петро Ганцюк та ін.

Про особливу кольористику та відтінкову гаму ліричного слова авторки говорила Надія Теличкан - художниця та ілюстраторка презентованого видання.

Надзвичайно теплими та душевними були слова колег поетеси, зокрема відповідальної секретарки обласного осередку Національної спілки журналістів України Вікторії Плахти, журналістки та громадської діячки Наталії Димніч та харківського журналіста, який через російську агресію змушений був покинути рідне місто, Романа Кривка.

Усі охочі мали можливість насолодитися живим словом авторки, придбати книгу і, звісно, посмакувати атмосферою дощового ліричного вечора.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка