Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Онлайн презентація книги «Kresowa Atlantyda» видатного польського історика



19 вересня 2022 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка разом з читачами бібліотеки приєдналися до онлайн зустрічі з циклу авторських зустрічей Воєводської публічної бібліотеки ім. Е. Смолки (м. Ополе, Республіка Польща), доброго друга та партнера обласної книгозбірні. Зустріч відкрив директор WBP пан Тадеуш Хробак, який представив гостя зустрічі – Станіслава Славоміра Ніцею, відомого історика і професора гуманітарних наук, колишнього ректора Опольського університету та члена польсько-української комісії з відновлення Личаківського цвинтаря у Львові та команди з реконструкції львівського цвинтаря орлят. Зустріч проводив д-р Ярослав Васік.

На авторських читаннях відбулася презентація вісімнадцятої, найобширнішої з досі опублікованих частин серії «Кресова Атлантида», яка зображує ще сім місць на карті історичного східного пограниччя: гарнізонний Володимир-Волинський; Сарни - торф'яну столицю; кордон цивілізації - Устилуг; цукрово-медовий Мізоч; Здолбунів - місто на перехресті Волині та магнатську столицю - Острів.

З останніх описаних міст є місто Бердичів, яке зазвичай асоціюється з ярмарками, відомими по всій Європі. Саме тут знаходився третій найвідоміший Марійський санктуарій ІІ Речі Посполитої та штаб Барських конфедератів, звідки походив Юзеф Корженьовський, який творив під псевдонімом Джозеф Конрад і його чотири романи були в рейтингах сотні найвидатніших книг світової літератури.

Багатоілюстрований вісімнадцятий том «Кресової Атлантиди» містить посилання на 1000 імен людей, пов'язаних із Пограниччям.

Це була надзвичайно цікава, повна спогадів і жартів зустріч, атмосфера в наметі в саду WBP була надзвичайно теплою, товариською та приємною для спілкування.

Світлини

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка