Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Профі-студія для освітян



16 вересня 2022 року в інформаційному ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся захід – Профі-студія для вчителів англійської мови, які проходять очне навчання на курсах підвищення кваліфікації в Івано-Франківському інституті післядипломної освіти педагогічних працівників (керівник курсів – Косенко Ю. В., методист з англійської мови). Темою лекції була «Індивідуалізація навчання іноземної мови в початковій, середній та вищій школі».

Вчителям були представлені інформаційні ресурси центру, які вчителі можуть використовувати в роботі з учнями, а саме: настільні англомовні ігри, методичні посібники, документальні фільми, електронні бази даних та онлайн ресурси для навчання англійської учнів різного віку та різного рівня.

Також разом ми обговорили питання медійної грамотності як самих вчителів, так і їхніх учнів. Ми живемо у потужному інформаційному потоці, щодня опрацьовуємо безліч різноманітної інформації. Наше завдання - не потонути у цьому вирі, усвідомити та підкорити цей потік. Для освітян ці процеси важливі ще й тим, що учні подекуди знають про сучасні інформаційні технології більше за своїх вчителів.

Саме тому медіаосвіта вчителів надзвичайно важлива. На профі-студії вони дізналися: що таке медіа і як вони на нас впливають; як убезпечити себе та дітей в інтернеті; як захистити дітей від кібербулінгу; у чому полягають завдання медіаосвіти у школі; як освітянам використовувати можливості медіа для професійної діяльності. Вчителі пройшли вікторину «Види маніпуляцій в медіа», розв'язали кросворд та пройшли урок «Не вір - перевір!» згідно матеріалів, наданих нашій книгозбірні міжнародною організацією IREX в рамках ініціативи ВільноХаб.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка