Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласна бібліотека – учасниця обласної конференції винахідників



15 вересня 2022 року директор і фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь в обласній науково-практичній конференції на тему: «Науково-технічна і винахідницька творчість в умовах воєнного стану».

Відкрив конференцію голова ради Івано-Франківської обласної організації  ТВР України Б.І. Середюк.

Він зазначив, що метою конференції було ознайомлення з електронним поданням заявок у відповідності до вимог організації виконання повноважень НОІВ у сфері охорони прав на торговельні марки, промислові зразки, винаходи, корисні моделі, географічні зазначення в умовах воєнного стану, а також стосовно інформування громадськості та надання відповідної підтримки творчим особистостям.

Заступник директора-начальник управління Офісу децентралізації департаменту економічного розвитку промисловості та інфраструктури ОДА Попович В.В. нагородив грамотами лауреатів обласної премії ТВР ім. Г. Терсенова за вагомий внесок у розвиток наукової і винахідницької діяльності:

Присяжнюк П.М. - кандидат технічних наук, доцент кафедри зварювання ІФНТУНГ;

Якубишин Ю.А. - директор науково-виробничого підприємства «Топінамбур»;

Дмитришин Т.М. - професор, доцент кафедри стоматології післядипломної освіти ІФНМУ.

Також були відзначені лауреати іменної премії Марії Волосовської.

З нагоди 20-ої річниці заснування Інтелектуального клубу творчих особистостей «Галицькі кмітливці» з привітальним словом до присутніх звернулася директорка обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка Л. В. Бабій. Вона представила відеопрезентацію про роки продуктивної співпраці з громадськими організаціями винахідників і раціоналізаторів. «Клуб відкривав і відкриває для громадськості Івано-Франківщини цікаві постаті у галузі науки, техніки, бізнесу, медицини, освіти. Створення геніальних винаходів сьогодні є актуальними як ніколи. Ми маємо право пишатися людьми, зусиллями яких формується вітчизняний інтелектуальний капітал - найдорожчий нематеріальний актив. Рідкісний дар творчих особистостей, їхня самовіддана праця, постійний пошук незвіданого дозволить нашій державі зробити прорив до успішного економічного розвитку країни».

Директорка також розповіла, що з нагоди ювілею заснування клубу ІФОУНБ ім. І.Франка підготувала 3-є видання «Інтелект-клуб: роки діяльності» (автори Середюк Б.І., Шляхтич Л.М., Бабій Л.В., Селянкіна Г.В. ; редактор Ярмак А.С.).

Перша частина книжки представляє короткі біографічні нариси нових дійсних членів ІКТО «Галицькі кмітливці» за період 2017 - І півріччя 2022 років, про творчі зустрічі, книжкові виставки, про авторський фонд заслуженого раціоналізатора Богдана Середюка.

Друга частина видання вміщує спогади, роздуми, відгуки інтелектуальної еліти краю про значимість діяльності ІКТО для популяризації розвитку раціоналізаторського і винахідницького руху області.

Усі присутні мали змогу ознайомитися з даним бібліотечним виданням і обговорити перспективи подальшої співпраці.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка