Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Розмови про відповідальність з польською психологинею Юстиною Домбровською



13 вересня 2022 року на запрошення Воєводської публічної бібліотеки ім. Е. Смолки у м. Ополе, Республіка Польща, фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка взяли участь в засіданні акції промоції читання – авторських читаннях з психологинею, психотерапевткою, редакторкою і журналісткою Юстиною Домбровською. На заході відбулася презентація її останньої книги «Завжди є подальші дії. Бесіди з психотерапевтами».

Значну частину бесіди було присвячено подіям російсько-української війни, повномасштабній збройній агресії росії, яка зачепила не тільки Україну, але й увесь світ. Що робити в ситуації, коли страх заполонив все навколо, коли так багато людей-переселенців, які переїхали з територій активних бойових дій і потребують допомоги, поради, заспокоєння і підтримки.

Велася дискусія про життя і смерть, вічність і тимчасовість. Як це впливає на життя людини, її самосвідомість, ідентичність. І саме тут поради від фахівчині були на часі і внесли емоційний характер в подію, а коментарі модераторки Магдалени Пєйко-Плонки вдало доповнювали атмосферу зустрічі, яка відбувалася в наметі в саду бібліотеки.

Ми дізналися, що з 1989 року Юстина Домбровська була пов'язана з «Gazeta Wyborcza», де дебютувала з журналістськими замальовками про своїх дітей, а згодом стала засновницею і багаторічною головною редакторкою місячника «Dzieci». Її тексти з'являлися також у «Wysokie Obcasy» та «Tygodnik Powszechny». Вона закінчила курс психотерапії в Laboratorium Psychoedukacji та тренінг «Parent Infant Psychoanalytic Psychotherapy» у Центрі Анни Фрейд у Лондоні. Працює переважно з жінками в перинатальному періоді, проводить психотерапевтичні семінари з батьками немовлят, індивідуальну психотерапію для дорослих. Як авторка опублікувала, зокрема, такі дослідження, як «Мама молодої мами», «Нема чого боятися. Бесіди з Майстрами» і «Любов варта зусиль». Як співавторка: «Яка прекрасна ілюзія» (разом з Магдаленою Туллі), «Розмови про відповідальність» та «Психотерапія сьогодні. Бесіди» (колективні твори).

Зустріч відбувалася в рамках п'ятого випуску Zaczytany Opolski - акції сприяння читанню, ініційованої та фінансованої Маршалковою канцелярією в Ополе та реалізованої Воєводською публічною бібліотекою за участю бібліотек усього регіону.

 

Оновлено 27-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка