Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Мандрівка у таємничий світ вина



15 серпня 2022 р. у відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка організована тематична книжкова виставка «Мандрівка у таємничий світ вина».

 

«Якщо подивитися на натуральне вино під мікроскопом,

можна побачити невеликий всесвіт». 

    Ж. Верже

Історія розвитку виноградарства та виноробства в Україні бере свій початок з глибокої давнини. Про те, що саме ця галузь тут була однією із вельми важливих занять, свідчать зображення виноградних грон на деяких монетах III і II ст. до н. е. міста Тіра.

Впродовж двох з половиною тисячоліть періоди розквіту чергувалися зі спадами або повною загибеллю виноградарства та виноробства з причин або військових дій, або недооцінки цієї високоприбуткової і необхідної галузі господарства.

До складу виноградарсько-виноробного комплексу України входить виноградарство, промислова переробка винограду, а також виробництва, що обслуговують ці галузі. Кінцевою продукцією комплексу є свіжий виноград, ви­ноградні вина, виноградний сік, коньяки, які виготовляють з технічних сортів винограду. З відходів переробки одержують різні кислоти, дубильні речовини, спирт. Останнім часом в Україні збільшується попит на винну продукцію, ринок вина стає дедалі насиченішим, збільшується потреба у спеціалістах виноградно-виноробних спеціальностей. Відкриваються курси сомельє, на яких можна дізнатися багато цікавого про походження, склад та властивості вина, основні правила дегустації вин, яке вино до чого подавати та багато іншого.

Щоби дізнатися про те, скільки відтінків кольорів і смаків приховує вино, як з ним поводитися, подавати, дегустувати і смакувати запрошуємо усіх небайдужих читачів переглянути виставку, на якій представлені цікаві видання: І. Лежерон «Натуральне Вино», Л. Липовецький «Червоне, біле і трохи рожевого», Б. Боскер «Схиблені на вині» та ін.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка