Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Допомога внутрішньо переміщеним особам в рамках діяльності бібліотечного клубу розмовної української мови «Спілкуємося українською РАЗОМ!»



29 липня 2022 р. учасники бібліотечного клубу розмовної української мови «Спілкуємося українською РАЗОМ!», який вже місяць діє в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка в рамках ініціативи ВільноХаб програми «Мріємо та діємо» підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО), отримали допомогу – пакунки з товарами для організації побуту завдяки нашим партнерам і друзям – ГО «Центр дослідження комунікації / Centre for Communication Research» (директор – Наталія Гошилик) та «Фонду термінових дій з прав жінок» / Urgent Action Fund for Womеn’s Human Rights (США).

Все почалося з того, що в перші тижні російсько-української війни ми намагалися зрозуміти: «А що нам зараз робити?». Відповідь прийшла через призму того, «а що ми вміємо робити?». І вирішили, що треба бути там, де можемо бути найбільш ефективними. Тому, коли оголосили конкурс на реалізацію ВільноХабу в бібліотеках України, ми без вагань подали заявку, щоб заповнити цю волонтерську нішу, і в такий спосіб бути корисними для підтримки українських громадян і української держави у протидії російській агресії.

Так розпочалася наша діяльність, новий досвід роботи з людьми, які потребують психосоціальної підтримки. Разом з тим, прийшло розуміння, що допомога не має відбуватися через відчуття жалості, а радше через усвідомлення значущості забезпечення права людини на гідне життя.

Сьогодні наш клуб «Спілкуємося українською РАЗОМ!» - це своєрідне родинне коло, де ми не тільки практикуємо розмовну українську, але й розмовляємо на різні теми, люди відкривають свої серця і душі, допомагають один одному добрим словом, усмішкою, а інколи просто мовчанням.

Щиро дякуємо донорам за увагу, емпатію і допомогу! Наші серця вдячні Вам без меж!

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка