Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Методичний майстер-клас для бібліотекарів Івано-Франківської області



28 липня 2022 року фахівцями Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка було організовано і проведено онлайн-тренінг з написання соціальних проєктів. Учасниками заходу були 22 бібліотекаря з різних територіальних громад Івано-Франківської області, які вже мають досвід отримання грантів від міжнародних організацій або, як мінімум, чули про це. Тренеркою онлайн-заходу була Ольга Жукова з м. Херсона, волонтерка обласної книгозбірні в реалізації ініціативи ВільноХаб програми «Мріємо та діємо» підтримки дітей та молоді вимушено переміщених осіб (ВПО).

Проєктна діяльність - це суттєвий внесок у розвиток економіки громади, установи, громадської організації і країни загалом. З початком війни кількість конкурсів та пропозицій від донорів не тільки не зменшилася, а навпаки суттєво збільшилася. Крім того, спростилися деякі умови підтримки і форми заявок.

Метою заходу було ознайомити бібліотечних працівників з принципами розробки соціальних проєктів, шляхами побудови взаємодії з донорами (міжнародними програмами та фондами).

У програмі майстер-класу були розглянуті наступні теми:

1. Основні принципи складання соціального проєкту (логіко-структурний підхід).

2. Типові помилки при розробці проєкту.

3. Як читати оголошення про конкурс, на що звернути увагу.

4. Міжнародні програми та фонди - як побудувати взаємодію.

Після презентації п.Ольги відбулося жваве обговорення даної теми і те, наскільки актуальною вона є. Тренерка онлайн-заходу запропонувала, якщо є потреба і зацікавленість, то програму майстер-класу можна розширити на декілька окремих майстер-класів (4-5) або провести індивідуальні консультації (1,5 години) щодо розробки проєктної заявки.

Інформація про тренерку: Ольга Жукова - консультантка, візуальна фасилітаторка ГО «Громадський центр «Нова генерація» з організаційного розвитку неурядових організацій, одна з її засновниць. Досвід роботи у громадських організаціях - 29 років. Досвід проведення тренінгів - з 1998 року. Провела більше 400 тренінгів, з яких 35 для тренерів.

Двадцять років консультує неурядові організації з питань проєктного менеджменту, організаційного розвитку, зокрема стратегічного планування. З 2016 року консультує органи місцевого самоврядування з питань залучення громадян до процесів прийняття рішень та гендерної політики.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка