Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

День Української Державності



З 25 липня 2022 року у відділі абонементу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки розгорнута книжкова виставка до Дня Української Державності «День гордості і слави України». Це свято відзначаємо 28 липня, що співпадає з днем Хрещення Київської Русі та вшануванням Святого Володимира – одного із засновників і покровителів нашої державності.

Для нас цей день фіксує і означає кілька принципових понять. Це - спадкоємність тисячолітньої історії України, нашої нації і держави. Це - неподільність Українського народу і його єдність навколо ідеї сильної держави і віри. Це - соборність усіх українців і всіх українських земель навколо рідної державної і духовної столиці - Києва. Це - єдність нашого державного і духовного начала.

«Її точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва. Столиці Київської Русі-України, яку недаремно називають містом, де все починається. Тут починалося православ'я, тут взяла початок старослов'янська мова, правонаступницею якої є сучасна українська мова. Тут почалась і наша державність. Зародження нашої державності ми будемо відзначати у день Хрещення Київської Русі-України», - прокоментував Президент України Володимир Зеленський.

З нагоди свята вашій увазі презентуємо різноманітні книжкові видання, серед яких: «Українська національна ідея» Дмитра Павличка, «Роздуми про Україну» Романа Рахманного, «Будуємо нову державу» Анатолія Селіванова, «Моя боротьба за мову» Сергія Мельничука, «Творімо разом Україну» Василя Лизанчука, «Українська нація» Миколи Галичанця.

Запрошуємо всіх зацікавлених читачів до перегляду виставки «День гордості і слави України». Усі представлені видання підтверджують, що Україна була, є і буде єдиною незалежною суверенною державою.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка