Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ЛІТЕРАТУРНИЙ ДУЕТ: ВАСИЛЬ БАБІЙ ТА МИХАЙЛО БАТІГ



17 червня 2022 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка пройшла презентація книжок прикарпатських письменників та літературних діячів Василя Бабія і Михайла Батога.

Творча зустріч відбулася в контексті 80-ої річниці з моменту створення УПА. Підтримуючи тематику та заявлену проблематику, автори презентували тематичні книжки. Відомий прикарпатський журналіст, член Національної спілки письменників України Михайло Батіг представив для громадськості книжечку «Ave, Maria, або Життя, віддане на вівтар», присвячену двом італійцям Авґусто Донніні (псевдо «Михась», 1920-21.ХІІ.1945) і Данілу Збрані, педагогу і філософу з Пізи, який багато років пропагує Україну в Італії.

Василь Бабій - письменник, гуморист і краєзнавець - вкотре дивує своїх читачів новими «книжечками-метеликами» (термін запропонований автором), які охоплюють події жорстокої російсько-української війни. У книжечці «Діти будяка» письменник подає певні реалістичні епізоди та моменти, використовуючи при цьому іронічні та саркастичні прийоми, нотки гумору та пародії.

Підтримати письменників прийшли колеги по перу, добрі друзі та знайомі. Зокрема, Голова товариства письменників і журналістів ім. І. Франка, літературний критик та есеїст Євген Баран, поет і журналіст Іван Гаврилович та інші.

На завершення Заслужена працівниця культури України, директорка обласної книгозбірні Людмила Бабій подякувала авторам за цікаву та інформативну зустріч і наголосила, що їхні книги не тільки збагачують світогляд потенційних читачів, а ще й піднімають бойовий дух і наближають нашу перемогу.

Усі охочі мали можливість придбати книжечки авторів, а кошти від її продажу будуть передані на підтримку Збройних сил України.

Світлини

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка