Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Фермерство як бізнес»



Під такою назвою 17 червня 2022 року у відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнута книжкова виставка «Фермерство як бізнес».

Щорічно 19 червня, у день прийняття закону України «Про фермерське господарство» фермери України відзначають своє професійне свято. Воно встановлено з метою сприяння розвитку фермерського руху в Україні та на підтримку ініціативи громадськості.

В умовах російсько-української війни аграрний сектор особливо важливий для української економіки. Лютий 2022 року назавжди змінив життя всіх жителів України. Наші фермери не зважаючи на бойові дії не залишають свою землю, створюють опір загарбникам та захищають свої господарства. Під час ракетних обстрілів й бомбардувань вони продовжують працювати, сіяти хліб, знаходити ветпрепарати та корми, напувати та доїти тварин, а іноді й власноруч рятувати поголів'я з вогню, піклуватися про продовольчу безпеку країни.

Фермерський бізнес постійно розвивається і з роками набуває все більшої популярності. Продукти харчування, які вони виробляють, завжди користуються попитом на ринках. Робота аграрника пов'язана із цілим рядом ризиків, серед яких і погодні фактори, і сплески захворювань, людський фактор та коливання ситуації на ринку. Від того, наскільки ефективно підприємець виходитиме з усіх цих ризикових ситуацій, залежить успіх його бізнесу. Саме необхідність системного підходу відрізняє фермера від дачника. Неврожайний рік на дачі можна списати на прикрий збіг обставин, а на фермі, полі чи городі - це результат помилок, які тягнуть за собою значні фінансові збитки.

Запропонована тематична книжкова виставка відображає сучасну бізнес-літературу агропромислової галузі, яка стане в нагоді фермерам-початківцям, додасть професійних знань, приверне увагу до нових можливостей. Матеріали представлені на ній, висвітлюють досвід розвитку фермерства в Україні, в тому числі на Прикарпатті. А саме в книгах:

Прокопа І. «Господарства населення в сучасному аграрному виробництві і сільському розвитку», Сус. Т. «Фінансове забезпечення інноваційного розвитку аграрного сектору регіону: концепції, інструменти, стратегії», Щурик М. «Трансформація земель сільського господарства Карпатського макрорегіону», «Сільський сектор України на рубежі тисячоліть», «Стратегія збалансованого землекористування на Прикарпатті» та періодичних виданнях «Дім, сад, город», «Економіка АПК», «Пропозиція», «Садівництво по-українськи», «Тваринництво. Ветеринарія», «Ягідник» та ін.

Тож, запрошуємо усіх бажаючих переглянути книжкову виставку «Фермерство як бізнес» відвідавши відділ економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

 

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка