Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка на онлайн події «Швеція  Україна: співпраця у воєнний час»



17 червня 2022 року директор Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка Бабій Л. В. та заступник директора Жирик Л. І. взяли участь в професійному спілкуванні українських бібліотекарів зі шведськими колегами «Швеція  Україна: співпраця у воєнний час», організованого Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого та ВГО Українська бібліотечна асоціація. Захід відбувався на платформі ZOOM з прямою трансляцією на фейсбук-сторінці Української бібліотечної асоціації.

Через військову агресію росії багато українських бібліотекарів були вимушені покинути свої рідні міста, де проходять активні бойові дії, та переїхати в інші країни світу. Але й там вони влаштовуються на роботу і діляться своїм досвідом з іноземними колегами, а також і з українськими колегами.

Як бібліотеки допомагають адаптуватися українцям у своїх країнах? Як можна провести цікаво дозвілля у бібліотеці громади, коли в твоїй країні йде війна? Звідки книги українською мовою у бібліотеках Швеції? Як шведські бібліотеки проводять інформаційну роботу з медійної грамотності? Про ці та інші питання йшла мова на зустрічі із директором Публічної бібліотеки Мьйольбі (Швеція). Аня Фелтрейтер розповіла про практики своєї бібліотеки та відповіла на питання, які були цікавими українським бібліотекарям.

Модерували онлайн-спілкування Тетяна Богуш, членкиня Президії ВГО Українська бібліотечна асоціація у 2018-2021 рр., яка на даний час проживає в Швеції і яка ділилася цікавими досвідом роботи шведських бібліотек; Світлана Кравченко, членкиня Президії ВГО Українська бібліотечна асоціація, зав. науково-методичного відділу НБУ імені Ярослава Мудрого та Ярослава Сошинська, виконавча директорка ВГО Українська бібліотечна асоціація. Переклад з англійської та на англійську здійснювала Крістіна Галустова, бібліотекарка Запорізької ОУНБ.

Довідка. Мьйольбі (швед. Mjölby) - містечко на півдні Швеції в комуні Естерйотланд. Адміністративний центр комуни ‒ Мьйольбі. Населення становить 13 507 мешканців (2018). У самому муніципалітеті проживає трохи більше 28 000 осіб, але населення постійно збільшується.

 

Оновлено 27-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка