Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ТВОРЧА ЗУСТРІЧ ІЗ ЛЮДМИЛОЮ ОХРІМЕНКО



26 травня 2022 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася творча зустріч із харківською письменницею, волонтеркою, громадською діячкою Людмилою Охріменко, яка представила громадськості свої романи про війну.

Чисельні подорожі Україною, невпинна волонтерська та благодійна діяльність підштовхнули авторку написати тексти, які б відображали нестабільні реалії життя. На сьогодні авторка має у своєму доробку 6 книг, присвячених воєнній тематиці. Книжки письменниці доволі актуальні у цей буремний час, коли ведеться жорстока російсько-українська війна, оскільки авторка зачіпає болючі питання сьогодення, зокрема волонтерства та його значення у вирі несправедливого протистояння («Волонтерські історії»), процесу насильної окупації територій та, власне, людських душ («Пригоди мухи в окропі на окупованій території»), причини вимушеної еміграції та насолоду від повернення на рідну Україну («Пригоди дорослого Буратіни жіночої статі» та «Легка поведінка»), про життя в полоні та обставини, за яких важко вберегти особисті кордони, проте так важливо відстояти національну ідею («Оскар»).

Письменниця поділилася із присутніми цікавими історіями про людей, які охороняють наші кордони, про волонтерів, які підтримують морально та матеріально, про вчинки, які заслуговують на повагу, та про події, які кардинально міняють світогляд.

Підтримати свою колегу прийшли івано-франківські письменники, зокрема голова Товариства письменників та журналістів ім. І. Франка, літературознавець та есеїст Євген Баран, голова ГО «Імпресія», новелістка та кіносценаристка Марія Вайно, гуморист та краєзнавець Василь Бабій, заступниця директорки обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Галина Горбань та інші.

Присутні мали змогу придбати книги Людмили Охріменко та поспілкуватися з нею особисто. Усі виручені кошти від продажу книг авторка перераховує на потреби ЗСУ.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка