Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Клуб креативу «ВільноХаб» в обласній книгозбірні



25 травня 2022 року в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка в рамках діяльності проєкту «ВільноХаб», який втілюється за програмою «Мріємо та діємо», відбулося засідання в клубі креативу. Проєкт діє для надання послуг для дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб (ВПО) віком 5-35 років та для дітей місцевої громади. Тематикою засідання було бісероплетіння. Для проведення майстерки було запрошено партнерку, вихователя-методиста ЗДО №10 м. Івано-Франківська Панфілову Вікторію, яка має авторську розробку «Креативний розвиток дітей дошкільного віку засобами бісероплетіння» і яка тісно співпрацює з інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Плетіння бісером сприяє розвитку дрібної моторики, і, як наслідок, розумових здібностей дитини. Крім цього, заняття бісероплетінням розвиває фантазію у дитини і уяву, адже в процесі цього вона творить свої власні вироби. Образне й просторове мислення так само розвивається завдяки освоєнню техніки рукоділля.

Щоб виконати всю роботу правильно і домогтися бажаного результату, в роботі з бісером діти проявили посидючість та уважність. В процесі роботи до дитини приходить усвідомлення того факту, що треба докласти зусиль для досягнення мети. Трудомісткий процес вчить доводити справу до логічного завершення.

А ще, бісероплетіння - це такий вид творчості, який дозволяє дитині самовиразитися в своїх роботах. Відчуття унікальності свого творіння і захоплення від самореалізації - застава приємних емоцій і позитивного психологічного настрою дитини.

На бібліотечному заході діти отримали навички правильного підбору кольорів, з'єднання фактури найкращим способом, отримали відчуття смаку і ази естетики.

Це було корисним й мамам і бабусям дітей, які були не тільки присутні, але й брали участь у творінні браслетів з бісеру. Як показала практика, спільне проведення часу допомагає відкрити не тільки талант, але й налагодити атмосферу гармонії і взаєморозуміння.

Завершилася майстерка чаюванням із солодощами, за яким діти спілкувалися, ділилися своїми емоціями і радістю.

Тому творіть шедеври своїми руками і творіть добро навколо себе!

Проєкт «ВільноХаб» втілюється в рамках програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка