Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Арт-терапія в бібліотечному просторі



16 травня 2022 року в рамках ініціативи «ВільноХаб» за підтримки програми «Мріємо та діємо», яка реалізується в Івано-Франківській ОУНБ ім. І. Франка з квітня 2022 року, відбувся захід арт-терапії для дітей та молоді внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які на даний час проживають в місті Івано-Франківську, а також для молоді громади міста. Фахівці обласної книгозбірні для проведення заходу запросили місцеву художницю Христину Бик, яка працює в художній студії «Крилаті мрії».

Головною метою даної ініціативи є надання підтримки ВПО шляхом залучення їх до діяльності бібліотеки, задля їх психосоціальної адаптації, зміцненню їхніх зв'язків шляхом спілкування з дітьми та молоддю місцевої громади, а також отримання можливостей для неформального навчання та розвитку.

Оскільки людина завжди прагне до прекрасного, до того, що приносить задоволення, тому й тематикою було обрано живопис сухою пастеллю. Адже це сприяє подоланню низки стресових ситуацій, переживань через неспокійний ритм життя, воєнний стан в країні, вимушене переміщення.

Мистецькі засоби та творчість покликані породжувати позитивні переживання. Учасниками арт-сесії були діти і молодь без спеціальної мистецької підготовки, що створило додатковий ефект від розширення власних можливостей. Арт-терапія складалася з декількох етапів: вступу, знайомства та роботи з матеріалом, обговорення. Результатом арт-терапії стало відчуття полегшення, задоволеність своїм емоційним станом, радість від спілкування за чаєм з солодощами.

Діти та молоді люди, а також батьки висловили щирі слова подяки бібліотекаркам та художниці за чудово проведений час в бібліотечному просторі - з користю, задоволенням і позитивними емоціями.

Для зацікавлених пропонуємо ознайомитися з творчістю художниці Христини Бик (Шукатка) на її персональному сайті за посиланням:  https://artif.com.ua/ua/

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка