Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка – учасниця ланцюга єднання до Дня Соборності України



20 січня 2022 року фахівці Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка на запрошення комунального закладу «Централізована бібліотечна система м. Кам’янського» Кам’янської міської ради (Дніпропетровська обл.) приєдналися до ланцюжка єднання з нагоди Дня Соборності України.

Кам'янська бібліотека на Шевченка має давні партнерські стосунки з багатьма бібліотеками України. Щороку 22 січня у День Соборності України відбуваються теплі й патріотичні телемости з різними містами України. Цьогоріч місток до єднання було запропоновано Івано-Франківську - було проведено своєрідний ланцюжок єднання за допомогою онлайн зв'язку. Гостями заходу були науковці, історики, учасники Майдану, бібліотекарі, студенти медичного коледжу м. Кам'янське та студенти Івано-Франківського медичного фахового коледжу.

У телемості учасники ближче познайомилися один з одним, містами, коледжами, обговорили питання співпраці. Студенти підготували імпровізовані матеріали, в яких висвітлили своє розуміння, що таке соборність, яка передбачає не лише пам'ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе.

Науковці говорили про Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, який увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України - Наддніпрянщини та Наддністрянщини. Це була основоположна подія для українського державотворення.

Директор ІФОУНБ ім. І. Франка Людмила Бабій привітала всіх учасників мосту єднання і запросила відвідати бібліотеку на Чорновола, 22, яка є провідною бібліотечною установою Івано-Франківської області. А також зазначила, що соборність - це духовна консолідація усіх мешканців держави, згуртованість громадян, незалежно від їхньої національності.

Ініціювала та модерувала подію Тетяна Герасюта, заступник директора з питань реклами та маркетингу «Централізованої бібліотечної системи м. Кам'янського» Кам'янської міської ради.

На завершення заходу всі учасники створили своєрідний ланцюг єднання під чудову пісню «Україна - це ти» у виконанні Тіни Кароль.

Фото.

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка