Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відкриття фотовиставки «Захід сонця»



21 січня 2022 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулося відкриття фотовиставки «Захід сонця», яка присвячена світлій пам’яті молодої талановитої дівчини Іванки Мельник.

На виставці представлено 23 аматорські фотороботи Іванки. На кількох з них зображено красивий захід сонця, що власне стало причиною саме так назвати виставку. А ще авторка робіт дуже любила фотографувати саме у час заходу сонця.

Іванка народилася у селі Парище Надвірнянського району. Зростала радісною, доброю, допитливою дівчинкою. З часом навчалася у Надвірнянській музичній школі по класу скрипки, в старших класах почала активно захоплюватися фотографією.

Як і всі Іванка мала свої мрії, плани... Але будучи в 11 класі Іванка захворіла. Кілька років тривала боротьба з хворобою, але не превеликий жаль хвороба перемогла. Кажуть дві дати в житті не можна змінити - це дату народження і дату смерті. В серпні минулого року Іванки не стало.

Модератор відкриття вистаки завідувач відділу літератури з питань мистецтва Віра Хімейчук наголосила, що пам'ять про цю світлу дівчину вічно житиме в серцях рідних людей, друзів, однокласників, в її чудових фотокартинах, також запам'ятаються добрі справи Іванки, бо будучи уже хворою завжди старалася допомогти іншим хворим діткам.

До слова була запрошена мама Іванки, п. Оксана Мельник, яка сказала, що рада, що втілила в життя бажання дочки експонувати ці фотороботи саме у Івано-Франківську, а також пригадала багато щемливих спогадів про дочку.

Тримав слово і лікуючий лікар Іванки Юрій Томащук, який розповів, що Іванка була дуже хорошою людиною, дисциплінованою пацієнткою, і дуже шкода, що не змогли врятувати життя цій дівчині. Також між лікарем та учасниками відкриття виставки відбувся цікавий пізнавальний діалог, під час якого п.Юрій дуже багато розказав про лікування онкохворих пацієнтів, а також доніс інформацію про тонкощі розвитку сучасної медицини.

З теплотою згадували Іванку і громадські активісти фонду «Ти Ангел» Марічка Пазанюк та Наталя Німчук, які систематично приходять у лікарню, щоб підтримати морально хворих діток, організовують різноманітні майстер-класи, також світлі спогади про Іванку озвучила куратор групи Івано-Франківського Навчально-наукового інституту менеджменту, де навчалася Іванка - Тетяна Фурса та однокласниці дівчини.

Заступник директора Галина Горбань подякувала п. Оксані за виставку фоторобіт дочки, та висловила щирі співчуття.

Після завершення відкриття виставки зробили кілька пам'ятних світлин.

Фото.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка