Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Фахівці ІФОУНБ ім. І. Франка на другому вебінарі в межах проєкту «Між рядків: читаємо німців»



12 січня 2022 року фахівці бібліотечного проєкту обласної книгозбірні «Мова. Культура. Німеччина», спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні, Л. Жирик та М. Цюпа разом з читачами проєкту взяли участь в другому вебінарі проєкту «Між рядків: читаємо німців», організованого бібліотекою-партнером Goethe-Institut в Україні, центром «Sprache. Kultur. Deutschland», Запорізьким національним університетом, Запорізькою обласною універсальною науковою бібліотекою та Запорізькою бібліотечною асоціацією.

Спікерками на заході були: докторка філологічних наук, професорка кафедри німецької філології, перекладу та світової літератури Запорізького національного університету Олександра Ніколова та кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри німецької філології, перекладу та світової літератури Запорізького національного університету Яна Кравченко.

Під час вебінару учасники дізналися про специфіку читацької рецензії, її стильові особливості та структуру. Спікери надали корисні рекомендації щодо процесу рецензування, дали пояснення щодо загальних вимог та критеріїв оцінювання, продемонстрували приклади рецензій із відповідними коментарями. Також всі учасники познайомилися із конкретними прийомами аналізу та оцінювання художніх творів сучасної німецької літератури, способами аргументації і секретами зацікавлення читацької аудиторії.

Активні учасники події отримали сертифікати про участь у вебінарах.

Організатори вебінарів запрошують всіх, хто цікавиться літературою, взяти участь в конкурсі рецензій на книги німецьких авторів XXI століття. Книги можна читати в оригіналі німецькою мовою або в перекладі українською. Рецензії на конкурс можна подавати німецькою та українською мовами. В конкурсі можуть брати участь школярі, студенти та фахівці будь-якої спеціальності. Термін подачі робіт - до 7 лютого 2022 року.

Світлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка