Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Земля і небо торжествують!»



У фонді відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка міститься багато цікавих етнографічних, мистецтвознавчих та наукових видань, в яких висвітлюються тематика Величного свята. Тому напередодні Різдва Христового для своїх читачів фахівці відділу розгорнули книжкову виставку-інсталяцію «Земля і небо торжествують!»

Празник Різдва Христового належить до найбільших і найвеличніших для усього християнського світу, адже це день народження Ісуса Христа. Це свято радості, поєднання неба і землі, відновлення втраченої у гріхопадінні духовності людини, це не лише прихід Бога на Землю, але й піднесення людини до неба.

Яскравим віддзеркаленням Різдвяної тематики є іконописна традиція. Подана на іконі в образній формі Євангельська оповідь про народження Ісуса Христа хвилює, створює святковий радісний настрій, спонукає до осмислення зображеної події, що стала початком спасіння для людей.

Сторінки видань, представлені на святочній виставці «Земля і небо торжествують» висвітлюють звичаї та традиції українського народу в зимові свята, розгортають широку палітру іконопису, також представлено аудіовізуальні матеріали на різдвяно-новорічну тематику.

Тож, щиро запрошуємо до перегляду і бажаємо всім веселих свят, смачної куті та щасливого Різдва. Нехай Різдвяна ніч білим снігом засипає колишні непорозуміння, нехай коляда розвіє сум, а разом із Різдвяною зіркою у ваші оселі увійдуть мир, спокій та достаток!

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка