Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творчі пошуки Василя Кожелянка



У відділі абонементу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка організовано книжкову виставку-присвяту «Творчі пошуки Василя Кожелянка» з циклу «Постаті перехідні і вічні», на вшанування пам’яті українського письменника. Першого січня 2022 року йому виповнилося б 65 років від дня народження.

Творчість Василя Кожелянка стала справжнім відкриттям для поціновувачів українського інтелектуального продукту. Критики визначають напрям прози Кожелянка як «альтернативну історію», «політичне фентезі». На сторінках своїх книг він керував подіями в минулому і майбутньому, формував власне бачення часу. В подіях роману „Тероріум", який був виданий 2002 року, автор передбачив і півмільйонні мітинги, і „помаранчеву" революцію та її наслідки.

Народився письменник на Буковині, закінчив Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича. Працював заступником головного редактора газети „Час", журналістом у редакції „Молодий буковинець". Не стало Василя Кожелянка у 2008 році.

Творча спадщина письменника - це понад два десятки друкованих видань поезії, драматургії, новелістики і романістики; суміш іронії, гіркої правди і оптимізму. Він є автором таких книг: „Терновий іней", „Як учив Кожелянко-цзи", „Пластиліновий метал", „Солдатське щастя", „Логіка речей", „Чужий", „Дефіляда в Москві", „Конотоп", „Людинець", „ЛжеNostradamus", „Котигорошко", „Тероріум", „Срібний павук", „Ефіопська Січ" та ін.

Для детального пізнання літературного світу письменника запрошуємо до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка, де працівниками відділу абонементу організована книжкова виставка-присвята „Творчі пошуки Василя Кожелянка". Серед інших видань тут представлений літературно-інформаційний путівник «Пошуки крізь час і простір», підготовлений працівниками відділу абонементу.

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка