Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ПІД ЗІРКОЮ РІДЗВА – НОВА КНИГА ЯРОСЛАВА ТКАЧІВСЬКОГО



29 грудня 2021 року напередодні новорічних свят у стінах Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулася символічна та знакова подія, що згуртувала та об’єднала всіх небайдужих та зацікавлених людей, які щиро вірять у різдвяне диво й палко шанують українське слово.

Мова йде про презентацію книги присвят «Під зіркою Різдва» відомого українського письменника, заступника голови Національної спілки письменників України, заслуженого працівника культури України, лавреата багатьох міжнародних, всеукраїнських, обласних літературних премій Ярослава Ткачівського.

Нова книга автора вийшла друком у харківському видавництві «Майдан» і представляє собою історію української культури в персоналіях. У ній зібрано понад 500 віршів, присвячених визначним особистостям України та Івано-Франківщини. Особливістю цієї лірики є щирість та безпосередність авторських візій про людей, які формують його товариське коло. Вона багата та плідна на емоції, своєрідну настроєвість, світовідчуттєвість та безкорисливість.

Модератором яскравого творчого дійства була заслужена працівниця культури України, директорка головної книгозбірні області Людмила Бабій. Вона не тільки представила присутнім автора та його нову книгу, а також впродовж зустрічі у цікавій формі запрошувала до діалогу усіх охочих.

Поділитися своїми судженнями та відчути магію вишуканого слова поета прийшли відомі письменники, художники, громадські діячі, земляки та добрі друзі автора, зокрема: отець Ігор Пелехатий, поет та журналіст, а також літературний редактор презентованого видання Іван Гаврилович, літературний критик, голова Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка Євген Баран, докторка мистецтвознавства, професорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ганна Карась, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Михайло Косило, письменник та краєзнавець Василь Бабій, голова Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України Василь Кузан, голова Товариства винахідників та раціоналізаторів, поет Богдан Середюк, заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри образотворчого декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника Микола Якимечко, український композитор, автор музики пісень на слова автора Мирослав Пастернак, поетеса Наталія Королевич, староста села Вікторів Галицької територіальної громади Надія Блинчук, заступник директора рідної школи-ліцею Марія Касько та інші.

Родзинкою творчого заходу стала виставка "Перо співає - і цвітуть слова", розгорнута працівниками відділу краєзнавчої літератури, яка стала доречним доповненням до святкового дійства.

Особливої душевності, чуйності, подекуди гумористичного тону, а інколи іронічного, надали авторські читання поезій, у яких кожен віднайшов щось своє, побачив віддзеркалення власних думок і бажань. Щемливість та трепетність творчої зустрічі підкреслило виконання поезії внучкою Ярослава Ткачівського - Ангеліною.

Усі присутні мали можливість доторкнутися до внутрішнього світу автора, відчути глибину його творчої душі і непересічний поетичний талант.

Світлини

ПІД ЗІРКОЮ РІЗДВА ТРК 3-Студія

“Під зіркою різдва”. Майже п'ять сотень віршів-присвят у новій книзі вмістив український письменник Ярослав Ткачівський. Усі вони про... Канал 402

На Прикарпатті вперше в Україні видали збірку віршів-присвят одного автора сайт Фіртка

ОТБ «Галичина»

Оновлено 27-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка