Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Зустріч з учасниками Книжкової толоки та її мандрівної версії – «Книжкового дворика на колесах»



28 грудня 2021 р. в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася зустріч з львівськими письменниками, науковцями, дослідниками, митцями в рамках Книжкової толоки та її мандрівної версії «Книжковий дворик на колесах». Бібліотечний кластер очолила директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука, літменеджерка та літагентка Тетяна Пилипець. Основною метою діяльності учасників є промоція читання на усіх рівнях.

Гостей зустрічі привітала директорка Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Людмила Бабій, яка приготувала для всіх передноворічний сюрприз - різдвяну коляду. Гуцульський «Плєс» вдалося добре відтворити учасникам колядницької ватаги ГО «Просвіта-Світовид» під орудою Олега Полівчака. В залі дзвеніла коляда, звучали трембіта і скрипка, сіялися віншування...

Учасники Толоки були приємно здивовані святковою атмосферою. Гості, зокрема, працівники Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука разом з директоркою бібліотеки Тетяною Пилипець, а також письменники і перекладачі Наталя Ліщинська, Людмила Пуляєва, Оля Вовк, Галина Фесюк, Роман Коржик, Іванна Подольська; дослідники та науковці Остап Стек та Ольга Антоник; колекцонерка автентичного українського костюму та кухні Євгенія Коцур; скульпторка Наталя Лєйкіна; культменеджерка Марія Браславець; дизайнерка Ізоліна Франків  та інші представили свою книгозбірню, розповідали про «Книжкову толоку» та «Книжковий дворик», в які вкладала свою душу світлої пам'яті велика берегиня української книжки Любов Хомчак.

«Толока мусить бути як явище, як пам'ять і як один з найуспішніших кейсів по творенню локальних літературних фестивалів. Без сумніву, 14 років досвіду гуртування громади - неоціненні. Україною шириться своєрідна «франшиза» Толоки. Понад 30 міст і містечок увійшли до Всеукраїнського об'єднання «Книжкова толока», - розповіла Тетяна Пилипець. Це об'єднання митців, людей бізнесу та активних громадян задля спільної справи -пропагування новітньої української культури та культурної спадщини. Учасники об'єднання створюють унікальне  культурне коло, де відвідувачі мають можливість особисто поспілкуватися з улюбленими авторами, взяти участь в дискусіях та круглих столах.

Своїми міркуваннями про важливість промоції читання, багатогранну діяльність бібліотечних закладів, й зокрема Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка, у цій значущій для суспільства справі говорили заступник голови НСПУ, письменник Ярослав Ткачівський та багатолітня учасниця книжкової толоки письменниця Марія Ткачівська.

Господарі й гості ділилися своїми планами на майбутнє та обмінялися між собою книжковими подарунками.

Зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері.

Світлини

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка