Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Базовий курс з цифрової грамотності людей літнього віку – в бібліотеці



23 грудня 2021 року в регіональному тренінговому центрі Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся випуск 33 групи курсу навчання комп’ютерної грамотності людей літнього віку – соціального проєкту обласної книгозбірні.

Курси комп'ютерної грамотності для початківців відвідують люди старшого віку, які бажають йти в ногу з часом і користуватися всіма перевагами сучасних технологій. Курси дають можливість старшому поколінню відчувати себе впевнено в роботі з комп'ютерною технікою, навчитися безпечно шукати інформацію, користуватися програмами відеодзвінків і конференцій, набирати тексти. Комп'ютерний курс також розглядає повсякденні завдання, такі як оплата комунальних послуг через Інтернет, запис на прийом до лікаря через платформу eHealth. Професійний викладач, бібліотекарка ІІ категорії Тетяна Ерстенюк пояснює все тактовно, докладно і перевіряє правильність виконання завдань.

Оскільки ІФОУНБ ім. І. Франка є хабом цифрової освіти, окремим заняттям учасників курсу знайомлять з Національною онлайн-платформою з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», допомагають зареєструватися на платформі, проходять пробні уроки освітніх серіалів, знайомляться з Цифрограмом, завдяки якому кожен може довідатися про свій рівень цифрової грамотності.

На заключному занятті всім учасникам навчального курсу заступник директора бібліотеки Горбань Г. В. вручила сертифікати про успішне проходження навчання.

Світлини

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка