Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка на відзначенні 70-ліття Goethe-Institut



22 листопада 2021 року фахівці обласної книгозбірні Л. Жирик та М. Цюпа разом з відвідувачами проєкту «Мова. Культура. Німеччина», спільного з бібліотекою Goethe-Institut в Україні, взяли участь в онлайн заходах – цифровій церемонії та панельній дискусії, приурочених 70-літтю Goethe-Institut.

Впродовж семи десятиліть Goethe-Institut, культурний інститут Федеративної Республіки Німеччина є найбільшою німецькою посередницькою організацією зі 158 інститутами в 98 країнах світу, яка об'єднує людей через мову, культуру та освіту та пропонує свій простір для вільного обміну та мистецького експерименту.

Ювілейні заходи розпочалися з привітань Генерального Секретаря Йоханнеса Еберта, який відповідає за втілення концептуальних положень представництва німецької культури за кордоном, і саме в Україні (підтримка культурних проєктів, навчання німецької мови і надання всебічної інформації про Німеччину) та державного міністра науки та мистецтва Баварії Бернда Сіблера. Спікери говорили про велике значення діяльності Goethe-Institut  в різних країнах світу, перспективи співпраці, диджіталізації, історію глобальної мережі Інституту. Учасники заходів переглянули документальний фільм до 70-ліття Goethe-Institut, поданий історичними віхами-роками.

Наступним заходом була панельна дискусія, де президент Інституту Ґете Карола Ленц вела розмову з Томасом Обендером (Berliner Festspiele/Берлінський фестиваль) та Іриною Щербаковою (Міжнародне меморіальне товариство) про книгу, яка щойно вийшла у видавництві Klett-Cotta Verlag. Це книга про історію інституту під назвою «Das Goethe-Institut. Історія від 1951 року до сьогодні». Модератором дискусії був Йенс Біскі (журнал Mittelweg 36).

Ювілейний захід транслювався в прямому ефірі на YouTube.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка