Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Наш дух не зламати, свободу не вбити



18 листопада 2021 року під такою назвою у відділі загального читального залу Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка діє книжково-ілюстративна виставка-вшанування, приурочена до Дня Гідності та Свободи.

21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи - свято на честь початку двох революцій: Помаранчевої у 2004 році та Революції Гідності 2013-го. Цей день відзначається щороку відповідно до Указу Президента України від 13 листопада 2014-го.

Цього дня 8 років тому українці вийшли з мирним протестом на Майдан Незалежності в Києві, щоб відстояти свої цінності та свободу. Згодом були важкі місяці протистоянь, жорстокі розгони й убивства мирних громадян. Важкою ціною українці вистояли і перемогли!

Українці відстояли національні інтереси та європейський вибір країни й визначили цивілізаційний шлях для майбутніх поколінь. Своєю непохитністю і самопожертвою Герої Майдану заслужили всенародну шану та повагу.

Революція Гідності виявилася надзвичайно трансформаційним і драматичним рухом для України. Майдан постав важливою історичною подією, яка глибоко вплинула на політику не лише в Європі, а й в глобальному масштабі. Він твердо спрямував Україну на шлях до Європи, спричинив війну із сусідкою-агресором Росією, призвів до відновлення холодної війни між РФ й Заходом. Однак нам варто пам'ятати: обраний українським народом шлях хоч важкий, проте незворотний. Він триває й донині...

З нагоди Дня Гідності та Свободи у відділі загального читального залу розгорнуто книжково-ілюстративну виставку-вшанування «Наш дух не зламати, свободу не вбити». До уваги відвідувачів представлені такі книги: «94 дні. Євромайдан очима ТСН», «Євромайдан. Лірична хроніка», «Євромайдан: хроніка відчуттів», «Майдан і Церква. Хроніка подій та експертна оцінка», «Майдан. Свідчення. Київ, 2013-2014 роки», «Небесна сотня», «Щоденник Майдану. Майдан від першої особи. Мистецтво на барикадах», Л. Галичанка «Україна мрія. Майдан: буремні події після», К. Димид, М. Димид «Каміння Майдану», О. Забужко «Літопис самовидців: дев'ять місяців українського спротиву» та багато інших.

Тож запрошуємо всіх, після карантинних обмежень, до перегляду експозиції та віддаймо шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Революції Гідності 2013-2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

 

Оновлено 27-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка