Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

ІФОУНБ ім. І. Франка на Конференції Української Бібліотечної Асоціації



17-18 листопада 2021 року фахівці ІФОУНБ ім. І. Франка взяли участь у звітно-виборній конференції УБА, темою якої була «Українська бібліотечна асоціація в екосистемі нової реальності».

На відкритті Конференції з вітальним словом виступили Оксана         Бруй, президентка ВГО Українська         бібліотечна асоціація; Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції та Юлія Федорчук, працівниця відділу літератури, читання та бібліотечної справи Міністерства культури та інформаційної політики України.

17 листопада ключовими спікерками пленарного засідання були: Ірина Горбась, канд. екон. наук, доцент кафедри менеджменту інноваційної та інвестиційної діяльності Київського національного університету імені Тараса Шевченка, тренер Національного центру розвитку креативного підприємництва, яка презентувала доповідь «Становлення і розвиток екосистем у цифровому суспільстві» та дизайнерка Олеся Бачинська з представленням нового корпоративного стилю ВГО Українська бібліотечна асоціація.

З досвідом роботи Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ (IFLA) й Німецької бібліотечної асоціації (DBV) учасників конференції знайомили експертки з Німеччини Гелла Клаузер, віцепрезидентка Європейської бібліотечної асоціації EBLIDA, членкиня регіонального підрозділу «Європа» в IFLA та Жаклін Брайдлід, референтка Німецької бібліотечної асоціації з питань політичної комунікації. Темою їхніх рефлексій були «Бібліотеки майбутнього - без політичного лобіювання не обійтись!». Німецькі фахівчині обговорили такі питання: як переконати суб'єктів ухвалення рішень та місцевих політиків, від яких залежить фінансування, в тому, що бібліотеки роблять вагомий внесок у розвиток суспільства; чому саме сьогодні робота з лобіювання на політичному рівні має таке життєво важливе значення для бібліотек; як успішно налагоджувати контакти й обмін думками з політиками; які теми, яка мова і які заходи дозволяють досягнути сприятливого результату в процесі діалогу із суб'єктами ухвалення рішень і хто може взяти на себе роботу з лобіювання інтересів бібліотек.

Після перерви відбулося LIVE-ШОУ від номінантів Всеукраїнського конкурсу «Творчий злет: молодий бібліотекар року 2021», в якому троє фіналістів презентували свій професійний досвід, інноваційність, досягнення та успіхи, громадську діяльність. Учасники Конференції обрали переможця Конкурсу за процедурою онлайн-голосування - нею стала Гулик Аліна, завідувачка Публічною бібліотекою Тур'ї Ремети, Закарпатська обл.

Також в цей день відбулася урочиста церемонія вручення          нагород і відзнак ВГО Українська бібліотечна асоціація.

На завершення першого дня пройшов майстер-клас від бібліотекаря-кулінара Олега Сербіна «Просто смачно! Коли смачно - це не просто». Шеф-кухар Бібліотечної кулінарії відкрив для нас нові обрії приготування справжньої й оригінальної страви - торту «Наполеон»!

18 листопада учасники конференції прослухали звіти Президентки і членів Президії ВГО та Ревізійної комісії ВГО Українська бібліотечна асоціація. Також відбулися вибори Президента та Президії ВГО Українська бібліотечна асоціація на наступні три роки.

Президенткою ВГО Українська бібліотечна асоціація знову обрано Оксану Миколаївну Бруй. Членами Президії обрано Ларису Лугову, Світлану Моїсеєву, Тетяну Гранчак, Олега Сербіна, Оксану Бояринову, Світлану Кравченко, Ігоря Огура, Ларису Сеник, Наталю Філяк та Іванну Щербину. Одноголосно було обрано членів Ревізійної комісії.

Після перерви Марина Маслова, співзасновниця Інституту сталих стратегій (Sustainable Strategies Institute (SSI), cпівзасновниця освітнього проєкту Sustainability Room, cпівзасновниця платформи Earth Day Ukraine, Голова наглядової ради Українсько-естонської бізнес школи, член Ради ГС Ukrainian Food Valley, керуюча партнерка консалтингової компанії UFV Consulting виступила з презентацією «Сучасні виклики та можливості. Як просувати свої організації вперед з ясністю, впевненістю, емпатією, спритністю та стійкістю».

Світлини

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка