Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь обласної книгозбірні в тренінгах до Всесвітнього тижня медійно-інформаційної грамотності



05 та 10 листопада 2021 року відбулися тренінги в рамках відзначення Всесвітнього тижня медійно-інформаційної грамотності, організованих американським простором «Вікно в Америку Запоріжжя» та Запорізьким відділенням бібліотечної асоціації за сприяння Посольства США в Україні. Працівники центру «Вікно в Америку» ІФОУНБ ім. І. Франка разом зі своїми читачами взяли активну участь в інтерактивних заходах, за що отримали сертифікати про участь.

05 листопада відбувся вебінар «Медіагігієна як запобіжник порушенню прав людини». Тренерами заходу були Наталія Островська та Галина Волинець, доцентки кафедри журналістики НУ «Запорізька політехніка». Під час тренінгу учасники ознайомилися із поняттями медіагігієни та мови ворожнечі; дізналися про різні аспекти праволюдяності; сформували уявлення про нетикет (правила поведінки в мережі) та протидію кібербулінгу.

10 листопада проходив вебінар «Медіакритичний підхід до конфліктно-вразливих тем у ЗМІ», де тренерами виступили Наталія Островська, доцентка кафедри журналістики НУ «Запорізька політехніка» та Павло Мірошниченко, доцент кафедри журналістики ЗНУ. Тренери говорили про виклики даної тематики: брак культури спілкування з представниками цих груп; табуйованість, непопулярність теми; низький інформаційний попит серед читачів/споживачів. Що таке стигматизація, дискримінація - ці поняття учасники тренінгу опрацьовували на освітньому порталі LearningApps. Друга частина тренінгу була присвячена питанням інклюзивності - процесу активного включення в суспільні відносини всіх громадян, незалежно від їхніх фізичних, інтелектуальних, культурних, мовних, національних та інших особливостей, різноманітності. Було розглянуто питання жінок в медіа, де всі разом намагалися зруйнувати «популярні» стереотипи в українському соціумі щодо цього.

Світлини

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка