Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Літературна зустріч у Городенці



13 жовтня 2021 р. відбулася зустріч у рамках літературного проєкту «Сурма і ліра отчої землі» пам’яті поетів Ярослава Дорошенка і Петра Осадчука у Городенківській міській публічній бібліотеці імені Леся Мартовича.

Директорка ІФОУНБ ім. І.Франка Людмила Бабій розповіла про співпрацю з Ярославом Дорошенком як очільником обласного осередку Національної  спілки письменників України, проведення спільних заходів, організацію зустрічей поета з читачами. Сьогодні обласна бібліотека вшановує пам'ять Ярослава Юрійовича, популяризуючи його творчість книжковими виставками, вечорами-спогадами, бібліографічними матеріалами, зокрема, пам'яткою користувачу «Ярослав Дорошенко: в душі мав і крицю, і ніжність», підготовленою з нагоди 90-ліття від дня народження поета.

Поетеса Ганна Дорошенко поділилася щирими спогадами про чоловіка, його життєвий і творчий шлях, незламність у відстоюванні української національної ідеї. Багато теплих слів вона присвятила побратимові Ярослава Юрійовича по поетичному цеху, уродженцю Городенківщини Петру Осадчуку.

Вечір-спогад продовжила голова Івано-Франківського міського товариства «Просвіта» Марія Гуцол, яка розкрила просвітницьку місію поетів-патріотів.

У спілкуванні взяли участь директорка Городенківської міської бібліотеки Віра Ґудзик, член Національної спілки письменників України Володимир Гросевич, завідувачка бібліотекою-філією с. Чернятин Орислава Малоглова. Модерувала захід Марія Сорока.

Світлини

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка