Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Повернуті з небуття. Воїни УПА у рецепції прикарпатських дослідників



14 жовтня 2021 року у відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто тематичну книжкову виставку, присвячену річниці створення Української Повстанської Армії.

Українська Повстанська Армія - військово-політична формація українського визвольного руху. Діяла до вересня 1949 року, після чого реорганізувалася у збройне підпілля. Стратегічною метою угрупування було відновлення української державності, і тому боротьба розгорталася проти всіх держав, що намагалися завадити цьому. Самовіддана і мужня боротьба УПА заслуговує всенародного визнання і пошанування, тому відкривати все нові і нові сторінки історії визвольних змагань на сторінках книг та періодики - це наше увіковічнення пам'яті загиблих вояків УПА.

         На виставці представлені такі кники: «Герої ОУН-УПА. Т. 3 : Івано-Франківська область», Паньків М. «Схрони, криївки і бункери ОУН-УПА»,   Мизак Н. «Підпільна графіка ОУН, УПА у боротьбі за Українську Самостійну Соборну Державу», «Альманах товариства вояків УПА», «Літопис УПА», Бойчук З. «Олександр Луцький - Беркут - командир УПА "Захід"», Горбак В. «Карби пам'яті про бурхливі роки на Прикарпатті ОУН-УПА 1945-1955 років»,   Плечень О. «Дев'ять років у бункері», Мірчук П. «В рядах УПА. Відродження великої ідеї. Трагічна перемога. Євген Коновалець», Криськів В. «Служба безпеки ОУН-УПА» та чимало інших.

         Тож щиро запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка на перегляд тематичної книжкової виставки «Повернуті з небуття. Воїни УПА у рецепції прикарпатських дослідників».

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка