Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Воїни честі, духу та гідності



14 жовтня 2021 року з нагоди Державного свята – Дня захисників і захисниць України, у відділі абонементу ОУНБ ім. І. Франка, відкрита святкова виставка-утвердження „Воїни честі, духу та гідності”.

У день Покрови Пресвятої Богородиці ми маємо особливе свято - День захисників і захисниць України, що відзначається, згідно історичної традиції, вшануванням мужності та героїзму захисників і захисниць територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу.

Протягом століть це свято було головним для українських вояків - від козацтва до Армії Української Народної Республіки та Української Повстанської Армії.

Сьогодні українські воїни тримають оборону кордонів нашої держави від російських нападників. Всупереч ворожим підступам і пропаганді, в Україні зміцнилася національна єдність, багато людей усвідомили цінність власної держави та війська, що захищає свою Батьківщину.  

Для зацікавлених читачів працівниками відділу абонементу обласної книгозбірні підготовлена святкова виставка „Воїни честі, духу та гідності", на якій презентуються видання з даної тематики, особливо широко представлені книги, що висвітлюють події сучасної російсько-української війни. Це - тритомник спогадів родин  загиблих воїнів „На щиті" Ірини Вовк, документальне дослідження „Слов'янськ. Початок війни" Артема Шевченка, збірка „Я змішаю твою кров із вугіллям. Зрозуміти український Схід" Олександра Михеда та багато інших, в яких висвітлюються трагічні події війни на Сході нашої держави.

Тож запрошуємо завітати до відділу абонементу для перегляду книжкових видань про героїчне минуле українського козацтва, історію створення Української Народної Армії та Армії УПА.

Вітаємо усіх читачів з Днем захисників і захисниць України. Пишаймося, що ми - українці! Любімо рідну землю та гуртуймося під синьо-жовтим покровом. 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка