Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Освітній хаб у бібліотеці – курс комп’ютерної грамотності для літніх людей



07 жовтня 2021 року в регіональному тренінговому центрі Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся випуск 32-ої групи літніх людей (8 осіб), які впродовж місяця пройшли курс у 8 занять, навчалися основам комп’ютерної грамотності в рамках соціального проєкту бібліотеки.

Учасниками курсу були підопічні Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування, викладачка музичної школи №1 та громадяни з міста Івано-Франківська. Це - люди, які мають розуміння, що сьогодні життя без комп'ютера практично неможливе, а персональний комп'ютер відкриває безліч можливостей для отримання інформації, роботи, пересилання листів і спілкування у соцмережах.

Навчання проходить в невеликих групах, що зручно для засвоєння інформації та відпрацювання практичних навичок. Кожен учень забезпечується робочим місцем з окремим комп'ютером і необхідними наочними матеріалами.

Згідно програми навчального курсу курсантами було освоєно: операційна система Windows: головне меню ОС Windows, службові програми, правильні налаштування та оптимізація; файли, папки; офісні додатки Microsoft Word, Excel; основи користування інтернетом, безпечний пошук; сервіси Google: електронна пошта, google диск, карти; інтернет дзвінки і відео-зв'язок; соціальні мережі. Окремим заняттям було ознайомлення з Національною онлайн-платформою з цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта, де всі бажаючі можуть зареєструватися і пройти тестування в Цифрограмі, передивитися освітні серіали різного спрямування і тематики.

Курс навчання проводить бібліотекар ІІ категорії Ерстенюк Т. Б. Сертифікати про успішне завершення курсу навчання вручила Федик Л. В., заступниця директора з внутрішньої роботи ІФОУНБ ім. І. Франка.

Запис на курс навчання проводиться за адресою: вул. Незалежності, 46. Телефон для довідок: 0342 532440.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка