Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Видання Національного музею Голодомору-геноциду та Інституту дослідження Голодомору – обласній бібліотеці



6 жовтня 2021 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася зустріч із заступником директора Інституту дослідження Голодомору Іваном Петренком.

У 2021 рр. Національний музей Голодомору-геноциду та Інститут дослідження Голодомору продовжують реалізацію освітньо-патріотичного проєкту під назвою «Боротьба за свідомість», в рамках якого відбувається передача книг на безоплатній основі у національні та обласні наукові бібліотеки, інститути післядипломної освіти всіх областей України, бібліотеки вишів, коледжів та професійно-технічних училищ, центральні бібліотечні системи, районні та міські бібліотеки, бібліотеки середніх загальноосвітніх закладів.

Метою проєкту є поширення історичної літератури патріотичного спрямування, зокрема й про Голодомор-геноцид української нації, у всі куточки України. У 2019 та 2020 роках команда Музею Голодомору та Інституту дослідження Голодомору передала 25 000 примірників книг.

Даний проєкт реалізується у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України, СБУ, Інститутом Національної пам'яті, Комунальним підприємством «Центр захисту інформаційного простору України», Видавничим домом «Києво-Могилянська академія» та іншими установами, які займаються видавничою справою.

У рамках проєкту Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка було передано низку книг з історії України, зокрема: з тематики геноциду українського народу під час Голодомору 1932-1933 років. Найбільший інтерес у користувачів викличуть такі книги, як: Рафаель Лемкін «Радянський геноцид в Україні: Стаття 33 мовами», «Енциклопедія голодомору», «Національна книга пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні» (підготовлена авторським колективом під орудою Ігоря Юхновського) та ін.

Присутні на зустрічі мали можливість також переглянути відеоролик про Голодомор 1932-1033 років та разом з його авторами та героями пережити весь жах тих страшних подій.

На завершення презентації заступниця директорки Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Любов Федик подякувала представникам Інституту дослідження Голодомору, зокрема, заступнику директора Івану Петренку, за подаровані книги, зауваживши, що вони, маючи патріотичне спрямування, допоможуть у боротьбі за свідомість української спільноти, особливо молодого покоління.

Тож запрошуємо вас до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для ознайомлення з новими виданнями.

Чекаємо на зустріч з вами.

Сітлини

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка