Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відзначення 20-ліття міжнародної співпраці Івано-Франківщини з Опольським Воєводством



5-6 жовтня 2021 року офіційна делегація очолювана головою Івано-Франківської обласної ради Олександром Сичем перебувала на теренах Опольського Воєводства (Республіка Польща) з нагоди святкування 20-літньої плідної співпраці з польськими партнерами у різних галузях громадсько-політичного і культурно-мистецького життя. У складі делегації – директорка Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка Людмила Бабій.

Воєводську публічну бібліотеку ім. Е.Смолки в м. Ополе та Івано-Франківську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. І.Франка єднають багаторічні фахові взаємини, які закріплені Угодою про співпрацю головних книгозбірень регіонів у форматі обміну досвідом, поглядами та ідеями щодо розвитку бібліотечних процесів, форм обслуговування та залучення читачів, формування книжкових фондів, проєктної діяльності. На знак партнерства встановлено тотожні меморіальні дошки класику української літератури Іванові Франкові та польському письменнику Станіславу Вінцензу на фасадах бібліотек-партнерів.

У програму щорічних міжнародних фахових взаємин входять проведення круглих столів, конференцій, професійних діалогів, під час яких обговорюються проблеми ролі та значення книги у житті сучасної людини, обмін досвідом у сфері бібліотечно-інформаційних технологій, культурно-просвітницької діяльності. Ми вивчаємо і переймаємо досвід польських бібліотекарів в обслуговуванні читачів, виданні рекламної продукції, використання ІТ-технологій, дизайну бібліотечного простору. Цікавим для бібліотечних закладів новостворених територіальних громад є досвід польських колег з організації роботи бібліотек у гмінах.

Пізнанню та зближенню наших народів сприяє налагоджений книгообмін новинками художньої, краєзнавчої, туристичної і мистецької літератури. Створені книжкові колекції користуються великим попитом у читачів обох країн.

Впродовж багатьох років співпраці відбувалися презентації творів івано-франківських і польських письменників, мистецькі виставки, майстер-класи тощо. Особливу зацікавленість викликали фотовиставка «Скарби Опольської землі» в Івано-Франківській обласній бібліотеці та етнографічна виставка «Край Черемоша й Прута» і дні української культури «З гуцульської скрині» у Воєводській бібліотеці та ін.

5 липня 2021 року відбулося відкриття виставки етнографічних скарбів Бойківщини для мешканців Ополе. Ця подія була присвячена 20-й річниці підписання Угоди про співпрацю між Івано-Франківською ОУНБ ім. І.Франка і Воєводської публічної бібліотеки в м. Ополе.

Cвітлини

 

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка